Ειδήσεις

Το προσφυγικό κυριάρχησε στο Συνέδριο του Λιμενικού Σώματος

Το γεγονός οτι η περιοχή της Δωδεκανήσου παραμένει δύσκολη και εμφανίζει αρνητικό πρόσημο ως προς την παράνομη μετανάστευση, αποτέλεσε σημείο αιχμής του 18ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που ολοκληρώνει τις εργασίες του στην Ρόδο στο ξενοδοχείο “Γκραντ Οτελ”.
Παρών κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης, της ΝΔ ο κ. Μ. Κόνσολας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σ. Χατζησάββας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος, o αρχηγός του ΛΣ κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του ΛΣ κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο γ.γ. του ΥΕΝ κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών κ. Γρήγορης Γερακαράκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Ν. Φουτουλης και κορυφαία στελέχη του ΛΣ και του ΥΕΝ.
Στις ομιλίες τονίσθηκε ο ρόλος των νησιών ως τουριστικός και νησιωτικός προορισμός με αρνητικό πρόσημο ως προς το προσφυγικό.
Παράλληλα τονίσθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες λιμενικοί στο έργο τους με σημείο αιχμής το ασφαλιστικό και την μείωση σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και χωρίς να υπάρχει η μέριμνα του κράτους σε κάλυψη σωστικών μέσων.
Ο υπουργός κ. Δρίτσας χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Είναι χρέος της Πολιτείας να βρίσκεται κοντά σας. Το ΛΣ έχει μια μακρά ιστορία συνδεδεμένη με τη ναυτιλία. Σ αυτή την διαδρομή οι τελευταίες δεκαετίες ανέδειξαν και με αφορμή τις εξελίξεις, τον ρόλο του.
Εκτός απο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα το ΛΣ γίνεται και ακτοφυλακή. Αυτή η εξέλιξη είχε άμεση σχέση και με το προσφυγικό το οποίο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Το ΛΣ ανέλαβε την ευθύνη για έρευνα και διάσωση. Αισθάνομαι υπερηφάνεια που είμαι υπουργός, που σώθηκαν πάνω από 100.000 ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο.
Η χώρα μας έχει τον έλεγχο του Αιγαίου στο θέμα της έρευνας και διάσωσης. Παράλληλα επιτελούσατε το πατριωτικό σας καθήκον. Είναι η μοναδική χώρα που το πατριωτικό καθήκον ταυτίστηκε με την έρευνα και διάσωση ανθρωπίνων ζωών. Το στοίχημα που έχουμε τώρα πια είναι να διατηρηθεί το επίπεδο στο οποίο φτάσαμε”.
Ο κ. Δριτσας είπε ακόμη ότι είναι πολιτικώς αναγκαίο να ενωθούν όλοι και να προσπαθήσει ο ένας να καταλάβει τον άλλον, ξεκαθαρίζοντας πως το ΥΕΝ δεν θα πάρει θέση σε συνδικαλιστικά θέματα, όπως μεταθέσεις, προαγωγές, αξιολόγηση, εκπαίδευση, κλπ.
Τόνισε επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο έχει τεθεί σε διαβούλευση. Οι εκκρεμότητες που απομένουν θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, υπογράμμισε: “Η Περιφέρειά μας με τα 105 λιμάνια θα έπρεπε να περιμένει κανείς, ότι θα είχε μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατανομή του προσωπικού. Το 2015 αντιμετωπίσαμε μαζί με το ΛΣ το προσφυγικό. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους”. Τόνισε ακόμη ότι απαιτείται καλή συνεργασία με το ΥΕΝ και με την ΠΝΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου