Ξανά στο προσκήνιο η ιδέα της ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου κατά την αρχαιότητα. Αυτή τη φορά από την ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct της Αυστραλίας. Η ομάδα προέβη στην τρισδιάστατη ψηφιακή αποτύπωση του Κολοσσού και των υπολοίπων από τα επτά θαύματα του κόσμου (εκτός από τις Πυραμίδες της Γκίζας δεν σώζεται κάποιο σήμερα).
Για την υλοποίηση του project, μια ομάδα από την ασφαλιστική εταιρεία ταξίδεψε στις σημερινές θέσεις-τοποθεσίες και στη συνέχεια τις συνέκρινε με σχέδια από την αρχαιότητα έτσι ώστε να καταλήξει στην αποτύπωση του Κολοσσού της Ρόδου και το αποτέλεσμα θεωρείται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι είναι μία από τις σοβαρές προσπάθειες για την αποτύπωση του Κολοσσού στη σύγχρονη εποχή, καθώς εκφράζονται διχογνωμίες για την όψη και τη μορφή του.
Η ιδέα της ανακατασκευής του Κολοσσού φαίνεται πώς στην ουσία δεν έχει φύγει ποτέ από το προσκήνιο. Το 2017 ο κ. Γιώργος Μπαρμπούτης, εμπειρογνώμονας στο μάρκετινγκ τουρισμού σε ομιλία του στο TEDx Ρόδου στήριξε το εγχείρημα της αναβίωσης του Κολοσσού σε επτά σημεία. Όπως τόνισε, φιλοσοφία και φιλοδοξία του πολλά υποσχόμενου αυτού εγχειρήματος, είναι να αποτελέσει εξελικτική ιδεολογική συνέχεια του αρχαίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον θεό Ήλιο, την ειρήνη και την ελευθερία, να προσλάβει πανεθνικό χαρακτήρα και να υποβληθεί ως το ελληνικό επισφράγισμα των πανανθρώπινων και διαχρονικών ιδεών της οικουμενικής ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, με προοπτική να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ορόσημο και σημείο αναφοράς. Μία ομάδα αρχιτεκτόνων (αποτελείται από τους Άρη Α. Πάλλα, αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, από την Ρόδο, τον Enrique Fernanzes, πολιτικό μηχανικό από την Ισπανία, τον Ombretta Iannone αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, από την Ιταλία, τον Matilda Palla Οικονομολόγο από την Ισπανία, τον Erald Dupi πολιτικό μηχανικό από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Χρήστο Γιαννά, αρχαιολόγο από τη Ρόδο) σχεδιάζει να ξαναχτίσει τον Κολοσσό της Ρόδου, αυτή τη φορά πέντε φορές ψηλότερο από το πρωτότυπο, στα 150 μέτρα και ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, του οποίου αποτέλεσε έμπνευση. Ο νέος Κολοσσός θα λειτουργήσει ως τουριστικό αξιοθέατο που θα φιλοξενεί καταστήματα, εστιατόρια, ένα μουσείο, μια βιβλιοθήκη, ενώ στην κορυφή του θα λειτουργεί ένας φάρος.
Το «δέρμα» του θεού Ήλιου θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ και οι πλέον σύγχρονες αντισεισμικές τεχνολογίες θα διασφαλίσουν ότι δεν θα «γονατίσει» ποτέ ξανά. Υπολογίζεται ότι το κόστος του νέου Κολοσσού θα ανέλθει σε 270 εκατομμύρια δολάρια.
https://www.dimokratiki.gr/15-05-2019/sto-proskinio-pali-i-idea-anakataskeyis-toy-kolossoy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.
Ο ΝΕΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ-ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΘΕΣ -ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!!
ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΑΜΕ !!!!