Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa διοργανώνει και φέτος, από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου το 5o Local Gourmet Festival. Αρχική αφορμή για το φεστιβάλ υπήρξε η ανάγκη για την ανάδειξη και προώθηση της ροδίτικης γαστρονομίας, όμως η πάροδος του χρόνου και η ανταπόκριση του κοινού το εξέλιξε σε θεσμό. Αυτήν τη χρονιά, στοχεύει στην υποστήριξη και προώθηση των μικρών παραγωγών, δίνοντας έμφαση στην τοπική παραγωγή, την εποχικότητα και την ποικιλία των προϊόντων της Ροδίτικης γης. Επιπλέον φιλοδοξεί να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και να δώσει πρόσφορο έδαφος στους νέους chef που θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους και να εμπνεύσουν με τη δημιουργική προσέγγισή τους στην τοπική γαστρονομία.”
Πέντε προσκεκλημένοι chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να “συνυπάρξουν γαστρονομικά” με την ομάδα του Noble. Σε καθημερινή βάση, θα δημιουργείται ένα 4 hands μενού γευσιγνωσίας αποτελούμενο από πιάτα του προσκεκλημένου chef και της ομάδας του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble).
Η εκδήλωση ξεκινά τη Δευτέρα 24 Ιουλίου με προσκεκλημένο τον σεφ Fran Agudo, από το εστιατόριο Mont Bar and Mediamanga της Βαρκελώνης, βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin. Ο καλεσμένος σεφ θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το πιάτο ‘Ventrasca Tuna Belly με γαλάκτωμα κουκουνάρι’. Η ομάδα του Noble με τη σειρά της θα συνεχίσει τον γαστρονομικό αυτό διάλογο με το πιάτο ‘Χοιρινός λαιμός με buttermilk, περικαφτή με γλάσο από χέλι και πράσο’.
Την Τρίτη 25 Ιουλίου, o σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας από το εστιατόριο Delta, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin (Αθήνα) παρουσιάζει το χαρακτηριστικό πιάτο ‘Τραγανός ηλίανθος από πράσο, συνοδευόμενος από ψητά φρούτα εποχής, ψητό ψάρι ημέρας και σάλτσα από ραβέντι και στρείδια ‘.
Οι σεφ του Noble θα προσφέρουν μεταξύ άλλων το γλυκό ‘Το καμένο δάσος με ξυλοκέρατο, αμύγδαλο, σοκολάτα μπίτερ και σουσάμι’
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι o σεφ Jean-Charles Metayer από το εστιατόριο Le Pavillon στην Αθήνα, βραβευμένο με Michelin Guide’s Point Of View. Μαγειρεύει ‘Ψητό στρείδι με χαβιάρι beluga και μελιτζάνα’. Το χαρακτηριστικό πιάτο που θα παρουσιάσει η ομάδα του Noble θα είναι το ‘Μοσχάρι, γάρος Wagyu Α5 και κουκουμάρια με τρούφα’
Την Πέμτη 27 Ιουλιου ο σεφ Antonio Romano από το εστιατόριο Spazio 7 (Τορίνο), βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin, μας παρουσιάζει το ‘Μαγιάτικο με κολοκυθάκια scapece style’.
Χαρακτηριστικό πιάτο του Noble θα είναι ο ‘Βακαλάος ωρίμανσης ποσέ σε ελαιόλαδο, κρεμμύδια σε γάρο λαχανικών, νεράντζι yuzu kosho και καμένος πουρές εσπεριδοειδών’.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Παρασκεη 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον R&D σεφ Πάνο Δήμου από το εστιατόριο El Celler de Can Roca στη Χιρόνια, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin. Μας παρουσιάζει το χαρακτηριστικό πιάτο ‘Καραβίδα, πουρές από cacao fruit, κεφάλι καραβίδας σε ζύμωση, αποξηραμένο σταφύλι και λιτσι’.
Οι σεφ του Noble θα προετοιμάσουν τις ‘ Κουαρέλες με φουσκάκια, γαύρο, Ροδίτικη κάπαρη και κύμινο’
Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Ariston Rhodes, Caterplus, Christodoulides, Delifrance, Θαλασσινός Κήπος – Kamiros Fish, Kozas Food Service, Rammos Food Service, Παγωτοπωλείο, Σκόνης Ε.Π.Ε., 4Chef, AMDA, Dimellis Food, ΕΛΕΤΡΟ, M. Γόμπος & ΣIA, Π. Σαρρής, Nespresso,
S.Pellegrino – Aqua Panna.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το γαστρονομικό event, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους στο www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).