Ειδήσεις

Υπόγειος ποταμός διασχίζει την Πάτμο-μπορεί να υδροδοτήσει το νησί

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα εικοσαετούς έρευνας Αυστριακής ομάδας υπό την διεύθυνση της κ. Joanna Fiala -Ghosh.
Τα συμπεράσματα της ομάδας αυτής έρχονται να ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα που χαρακτήριζαν το νησί μας άνυδρο.
Συγκεκριμένα, η Joanna Fiala -Ghosh και η ομάδα της, βασιζόμενη σε ιστορικά, γεωφυσικά και μεταφυσικά στοιχεία χιλιετιών, μετά από είκοσι χρόνια έρευνας, για την εδαφική συμπεριφορά, τα πετρώματα, το χώμα, τη βλάστηση της Πάτμου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Πάτμος διασχίζεται από ένα υπόγειο ποτάμι, με διακλαδώσεις σε όλο το νησί, το οποίο περνάει κάτω από την Ιερά Μονή του Ιωάννου του Θεολόγου, από το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, τη Συκαμιά, και καταλήγει στην Πέτρα από τη μία πλευρά και από την άλλη περνάει τη Χώρα, κατεβαίνει το λόφο και καταλήγει στη Σκάλα στο Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου φτάνοντας μέχρι του Απολλού, με διακλαδώσεις στον άγιο Νικόλα τον Εύδηλο, και σε άλλα σημεία του νησιού.
Το ποτάμι εν συνεχεία διασχίζει το Αιγαίο και φτάνει στην Τουρκία και καταλήγει στον Ιορδάνη Ποταμό. Το νερό από τις πηγές του ποταμού μπορεί να υδροδοτήσει την Πάτμο και από άνυδρο νησί να μετατραπεί σε παράδεισο, αν γίνει η σωστή και με υπό όρους εκμετάλλευση των πηγών του, όροι που πηγάζουν από τη φιλοσοφία της ομάδας αυτής. Τα σημάδια που δικαιολογούν τα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:
Στη Ζωοδόχο Πηγή αλλά και σε όλη την πίσω πλευρά του Μοναστηριού υπάρχει μεγάλη βλάστηση. Κι αυτό συμβαίνει γιατί έχουν φυτευτεί δένδρα τα οποία τραβούν το νερό του, με τις ρίζες τους, προς τα επάνω.
Το ίδιο συμβαίνει και στη Συκαμιά όπου το ποτάμι περνάει σε απόσταση 20 μέτρων, από το σημείο που βάπτιζε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος. Η πόρτα της μικρής εκκλησίας που υπάρχει εκεί, σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα της ομάδας ήταν ενωμένη με την πηγή. Το νερό αυτό όπως ισχυρίζεται η αυστριακή ομάδα, στη μεταφυσική του εκδοχή είναι το ΔΩΡΟ του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου του Ευαγγελιστή που έγραψε το θεόπνευστο βιβλίο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ στο νησί μας. Γι΄αυτό πέρα από το ότι είναι ένα πολύτιμο αγαθό για την Πάτμο, έχει ακόμα δύο πολύτιμες ιδιότητες:
Την ιαματική και τη θαυματουργική. Η μεν πρώτη θεραπεύει ασθένειες που συνδέονται με το στομάχι, τα νεφρά, τη χολή κ.λ.π. Σύμφωνα δε με τις μετρήσεις που κάνανε, το νερό στη Συκαμιά έχει 75.000 bovis power units τριπλάσια σε δύναμη από το νερό της Λούρδης στη Γαλλία το νερό της οποία έχει μόνο 25.000 b.p.u.
Αυτό σημαίνει πως το νερό είναι μεν θεραπευτικό για το στομάχι, τα νεφρά έντερα και τη χολή, αλλά μπορεί να θεραπεύσει και άλλες ασθένειες λειτουργώντας θαυματουργικά. Όπως είναι γνωστό στη Λούρδη στα Πυρηναία, καταφεύγουν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι για να θεραπευτούν από ασθένειες που η ιατρική επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια. Το 1995 μόνο, την επισκέφθηκαν 5 εκατ. άνθρωποι. Μέχρι σήμερα έχουν θεραπευτεί 6 χιλ. άτομα με βαρειές παθήσεις. Από αυτά η επιτροπή που αποτελείται από 24 γιατρούς που με πολύ αυστηρά κριτήρια εξετάζουν τους θεραπευθέντες έχουν αναγνωρίσει 2 χιλ.
Η καθολική εκκλησία έχει επίσημα αναγνωρίσει 19 θαύματα από το νερό της Λούρδης. Μεταξύ αυτών και ένα παράλυτο που συκώθηκε και περπάτησε. Σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις το νερό δεν περιέχει ραδιενέργεια ούτε είναι θερμά ιαματικά νερά.
Όσο αφορά τώρα για το νερό του ποταμού της Πάτμου, ένα άλλο συμπερασματικό στοιχείο που αναφέρει η ομάδα αυτή είναι πως στην περιοχή της Πέτρας και συγκεκριμένα η λάσπη της λίμνης που έχει σχήμα καρδιάς όπως και το λιμάνι της Πάτμου, είναι θαυματουργή.
Η ομάδα αυτή καταλήγει:
Το νερό θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται αλλιώς θα χαθεί. Ο Ηράκλειτος λέει . “Τα πάντα ρει”. Όσο πιο πολύ δίνεις τόσο πιο πολλά θα πάρεις. Όμως το νερό αυτό επειδή είναι δώρο Θεού, δεν θα πρέπει να πωλείται αλλά να δίδεται στον κόσμο δωρεάν. Είναι η φιλοσοφία της Ομάδας που ανήκουν σε μη κερδοσκοπική εταιρεία και έχουν στόχο στη ζωή τους να βρουν νερό για το καλό της ανθρωπότητας. Παρόμοιες έρευνες έχουν κάνει σε άνυδρες περιοχές της Κεϋλάνης και της Ινδίας με θετικά αποτελέσματα.
Η Joanna Fiala -Ghosh έχει ήδη ενημερώσει το Δήμο και τη Μονή της Πάτμου για τις έρευνες της και έχει υποδείξει εκτός των άλλων περιοχών και τη Φωκιά, στον Κάμπο, όπου εγκαταστάθηκε αυτές τις μέρες ο ανάδοχος του έργου της γεώτρησης. Το έργο θα γίνει με χρήματα της νομαρχίας και θα στοιχίσει περίπου είκοσι εκατομμύρια δραχμές.

patmostimes.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μάνος    15.09.2014 17:59

    Αν έχετε έλλειψη ειδήσεων στείλτε κανένα ρεπόρτερ, αλλιώς διαβάζετε λίγο καλύτερα τις δημοσιεύσεις.

    Patmostimes:Το παραπάνω δημοσιεύτηκε στα ΠΑΤΜΙΑΚΆ ΧΡΟΝΙΑ του Ιουνίου
    2002 και είναι πάντα επίκαιρο. Σήμερα, Σεπτέμβρης του 2014 το έργο της
    Φωκιάς έχει ολοκληρωθεί και υδροδοτεί ένα μεγάλο μέρος της Πάτμου. Από
    τα άλλα που αναφέρονται δεν έχει αξιοποιηθεί κανένα.

Σχολιασμός άρθρου