Η σπείρα χτυπούσε από τις αρχές Μαΐου του 2020 σε όλη την Ελλάδα
Τα 729.429 ευρώ έφτασε η λεία της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης απατεώνων που δρούσαν σε όλη τη χώρα και είχε εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Λαμίας πριν από τρεις μήνες με την σύλληψη εννέα μελών της και την ταυτοποίηση άλλων 24! Τότε, είχαν εξιχνιαστεί 34 περιπτώσεις απάτης, αλλά πλέον προστέθηκαν άλλες 13 και ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά μέλη της σπείρας!
Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, καθώς και τρεις αλλοδαπούς που είχαν εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες στέλνοντάς τους μηνύματα δήθεν από την τράπεζά τους για την αλλαγή ή αντικατάσταση της κάρτας του κινητού τους ή «ψαρεύοντας» τους προσωπικούς κωδικούς e-banking. Έτσι, αποκόμισαν τουλάχιστον 136.821 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Η σπείρα χτυπούσε από τις αρχές Μαΐου του 2020 σε όλη την Ελλάδα, καθώς είχαν αποκομίσει συνολικά 419.695 ευρώ από 37 θύματά τους σε Αττική, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα Καβάλα, Ιτέα, Χαλκίδα, Πύργο Ηλείας, Κατερίνη, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αμφιλοχία και άλλες περιοχές!
Στις 8 Ιουνίου, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας εννέα μέλη της, μεταξύ των οποίων δύο «αρχηγοί» και συγκεκριμένα πέντε αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες, τρεις εκ των οποίων άνδρες και έξι γυναίκες. Άλλος ένας αλλοδαπός «αρχηγός» ήταν ήδη φυλακισμένος στο εξωτερικό και ένας ακόμη είχε συλληφθεί στην Κέρκυρα. Επιπλέον, είχαν ταυτοποιηθεί άλλα μέλη της οργάνωσης, οκτώ Έλληνες και 14 αλλοδαποί!
Τότε, είχαν γίνει έρευνες σε δέκα σπίτια, ένα κατάστημα και άλλους χώρους, όπου κατασχέθηκαν πλήθος κινητών, κάρτες Sim, υπολογιστές, 8.840 ευρώ, δεκάδες ρολόγια μεγάλης αξίας, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, ένα ταχύπλοο σκάφος, τραπεζικές κάρτες – κλώνοι, έγγραφα τραπεζών και τρίτων προσώπων, πλαστικοποιητές και πλαστές σφραγίδες υπηρεσιών.
Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες, πλαστογραφίες, διακεκριμένη υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και σε δεδομένα, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Πηγή protothema.gr
Μάνος Τσαγκαράκης