Πύλη εισόδου-εξόδου για τους επιβάτες της, θέλει να καταστήσει το λιμάνι της Ρόδου η εταιρεία MSC. Αυτό ανακοινώθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο περιθώριο του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τους τουριστικούς λιμένες και τις μαρίνες. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της εταιρείας MSC, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρο Κόντε και ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό, είχε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Τα αιτήματα που τέθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας, για να λειτουργήσει το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ως πύλη εισόδου-εξόδου για τους επιβάτες της, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα, όπως δήλωσε χθες η κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
«Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο συνέδριο τα σχέδια και τους στόχους μας για το θαλάσσιο τουρισμό. Θα πρέπει να τα υλοποιήσουμε με πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα ή με τη βοήθεια ιδιωτών. Ίσως αυτό να ηχεί παράξενα. Είναι μονόδρομος η συνεργασία με τους ιδιώτες για να εισρεύσουν κεφάλαια. Το κράτος αδυνατεί να χρηματοδοτήσει δομές για το θαλάσσιο τουρισμό. Και η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τις ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και εμείς. Ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει γιατί η Ρόδος είναι από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά κέντρα», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Είχαμε πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας. Χθες στην Αθήνα συναντηθήκαμε με στελέχη της εταιρείας MSC. Μας ανακοίνωσαν πως θέλουν να καταστήσουν το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου πύλη εισόδου – εξόδου για τους επιβάτες τους. Έθεσαν κάποια αιτήματα για να προχωρήσει η συνεργασία, τα οποία θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση», δήλωσε η κ. Χατζηλαζάρου και πρόσθεσε πως θα γίνουν συναντήσεις και με στελέχη άλλων εταιρειών κρουαζιέρας.
«Θα έχουμε συναντήσεις και με στελέχη άλλων εταιρειών κρουαζιέρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουμε για την ενδυνάμωση του θαλάσσιου τουρισμού», δήλωσε η κ. Χατζηλαζάρου.
Η αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο για τους τουριστικούς λιμένες, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Υποδοχή των πρώτων
τουριστών από την Τουρκία
Εκδήλωση για την υποδοχή των πρώτων 530 επισκεπτών που αφίχθησαν στη Ρόδο στο πλαίσιο του προγράμματος χειμερινού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο τουριστικό λιμάνι με ευθύνη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε Δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκέπτονται τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της πόλης Φετιγιέ της Τουρκίας. Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.
Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα και χάρτες από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κκ. Δέσποινα Αντωναράκη, Κώστα Χατζίκο και Σοφία Λίνα Κάβουρα. «Είναι ευχάριστο που ξεκινά η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος. Για να πετύχουμε την καθιέρωσή του θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες να κρατήσουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσουν ζωντανή και την πόλη για χάρη των επισκεπτών τους», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως θέματα που έχουν να κάνουν και με τον θαλάσσιο τουρισμό, θα συζητηθούν σε συναντήσεις που θα έχει στο προσεχές χρονικό διάστημα με δημάρχους πόλεων της γειτονικής Τουρκίας.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκίνησε χθες, θα έρχονται στη Ρόδο και κάτοικοι πόλεων της Τουρκίας για ολιγοήμερες διακοπές. «Πιστεύω πως θα έχουμε και 10.000 Τούρκους επισκέπτες στο πλαίσιο του προγράμματος χειμερινού τουρισμού. Και αυτές οι αφίξεις θα δώσουν ανάσα στο νησί μας», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.