«Μπορεί, αυτή τη στιγμή, να διαδραματίζεται μια εσωκομματική διαδικασία, η οποία έχει και τις συγκρούσεις τις, αλλά όλοι μας έχουμε γνώμονα το καλό της παρατάξεως και ότι θα βγούμε από αυτή τη διαδικασία απολύτως ενωμένοι. Και αυτό δεν το εγγυώνται μόνο όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία, αλλά πρωτίστως το εγγυάται η βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα εκφράσει την άποψή της…» δήλωσε στο ραδιοσταθμό “Αθήνα 984” η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφερόμενη στο επεισόδιο στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και συμπλήρωσε:
«Στο πλαίσιο αυτών των εσωκομματικών διαδικασιών και στην ανάδειξη του νέου αρχηγού, θα πρέπει να εκφραστεί ένας λόγος, ο οποίος επαναπροσεγγίζει την κοινωνία, πάντα βασιζόμενοι στις αρχές μας. Όσον αφορά στο ιδεολογικό στίγμα, πάντοτε η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της και με βάση την ιδρυτική της διακήρυξη είναι ένα κόμμα, το οποίο “αγκαλιάζει” από τη Δεξιά έως τις παρυφές της Σοσιαλδημοκρατίας. Όλοι οι καλοί χωράνε».
Απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία εκφράζει ακραίες απόψεις, είπε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση. Είμαστε το πρώτο κόμμα που αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικό μόρφωμα, μιλάμε για το κόμμα, όχι για ανθρώπους που την ψήφισαν και μπορεί να είχαν άλλες ιδέες για το τι είναι η Χρυσή Αυγή… Επειδή αναφερθήκατε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ο καθένας έχει την ιστορία του, το παρελθόν του και την πολιτική του διαδρομή. Καλώς ή κακώς, όταν θέτεις τον εαυτό σου στη βάση της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσεις το κορυφαίο αξίωμα της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να απολογηθείς για όλη σου τη διαδρομή, είναι “fair play” να το αναδεικνύει κανείς και πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους να απαντούν σε αυτό και να εξηγούν. Αυτό είναι ευθύνη του κάθε υποψήφιου. Επειδή αναφερθήκατε στον κ. Γεωργιάδη, θα συμφωνήσουμε ότι ο ίδιος εκμεταλλεύεται με πλήρη τρόπο τη δυνατότητα να εκφράζει τις απόψεις του σε όλα τα μέσα. Για κάποια από αυτά που αναφέρατε έχει ήδη παρουσιάσει την αιτιολόγησή του. Κάθε υποψήφιος κρίνεται από τη βάση, αλλά και από την κοινωνία».
Ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα FM” είπε για τις εσωκομματικές διεργασίες είπε: «Δεν με καλύπτει καθόλου αυτή η διαδικασία. Το λέω από τον Γενάρη και όχι τώρα. Και μου θυμίζει τον καλύτερο οδηγό της F1 που είναι ο Χάμιλτον αυτή τη στιγμή -παλιά ήταν ο Σουμάχερ. Παίρνουμε λοιπόν τον Χάμιλτον και τον εκλέγουμε αρχηγό και του δίνουμε ένα σαράβαλο. Υπάρχει καμία πιθανότητα να τα καταφέρει; Δεν το έχουμε καταφέρει, κρίμα, να πάει η κοινωνία, ο τόπος και το κόμμα αυτό μπροστά. Είναι αυτοκτονικό αυτό. Κρίνει η Πολιτική Επιτροπή -γιατί αυτή έχει την ευθύνη του συνεδρίου- ότι δεν χρειάζεται συνέδριο και μέσω της ΚΕΦΕ μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογή προέδρου και σε μία λύση ενός στην πραγματικότητα ευρύτατου πολιτικού προβλήματος της χώρας. Αυτό οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά μακάρι να βγω ψεύτης».
Ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως «τώρα υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι με βαρύνοντα λόγο και το κόμμα έχει πρόεδρο αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε σε κενό εξουσίας» και τόνισε: «Γιατί δεν κάνω κάτι; Έχουμε πρόεδρο, δεν είναι μεταβατικός. Ψηφίστηκε από το 28% του ελληνικού λαού, με όποιο τρόπο εκφράστηκε τότε, και αυτός έχει την κύρια ευθύνη και θα τον ακολουθήσω σε όποια προσπάθεια κρίνει αυτός, προς αυτή την κατεύθυνση».
Στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας: «Η εταιρεία που επελέγη, δεν επελέγη με ορθόδοξο τρόπο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογή αρχηγού και να αμφισβητεί ο ένας τον άλλον. Πρέπει να κάνουμε εκλογή με ξεκάθαρη την εταιρεία… Αυτό έκανε ο Μεϊμαράκης. Ο Βαγγέλης είπε κάποια ”γαλλικά” κι εγώ θα έλεγα… αλαμπουρνέζικα εκεί μέσα. Δεν είμαι στην ΚΕΦΕ, λοιπόν. Παραιτήθηκα, έφυγα. Τελείωσε αυτό. Πάμε τώρα στην εταιρεία. Δεν την ξέρει κανένας. Δεν αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι προσφορές, να είναι ανοιχτές. Κάνουν λάθος οι άλλοι τρεις που επιπλήττουν τον Μεϊμαράκη, διότι θέλει να διαφυλάξει το κύρος των εκλογών και να είναι καθαρό το αποτέλεσμα».
Επέκρινε, επίσης, τον γραμματέα του κόμματος σημειώνοντας: «… Επειδή εγώ είμαι με τον Μεϊμαράκη δεν μπορούσα να είμαι εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ. Και αυτός είναι εκπρόσωπος του Τζιτζικώστα. Ε, είναι ντροπή αυτό. Δεν μπορεί! Εάν είχαμε και είχε λίγο στοιχειώδη τσίπα, θα είχε παραιτηθεί. Έχει δικαίωμα να υποστηρίζει τον Τζιτζικώστα και επιλογή του είναι, σωστή επιλογή. Αλλά θα έπρεπε να παραιτηθεί. Δεν μπορεί να τον παραιτήσει ο Μεϊμαράκης, διότι έχει εκλεγεί στην ΚΕΦΕ από το συνέδριο. Μόνο από το συνέδριο μπορεί να καθαιρεθεί ή με πρωτοβουλία του ιδίου».
Τέλος, για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είπε πως «όποιος πάει αυτή τη φορά, θα υπογράψει δήλωση ότι αποδέχεται τις αρχές για να γίνει μέλος της ΝΔ και αυτό θα βγει και στο διαδίκτυο. Αν πάνε οι μπαχαλάκηδες, θα έχουν τις συνέπειες. Θα τους βγάλουμε στο site. (Θα υπογράφει καθένας) ότι είναι μέλος της ΝΔ. Τι; Θα έρθουν οι μπαχαλάκηδες να ψηφίζουν και να υπογράφουν στο μπακαλοτέφτερο;».
Ανδ. Παν. Αθηναϊκό Πρακτορείο