Στα τέλη Μαΐου 2013, η 20χρονη τότε φοιτήτρια Σπ. Χ. από το Αγρίνιο έκανε διακοπές μαζί με την παρέα της στην Κέρκυρα. Το βράδυ της 25ης Μαΐου, ενώ επέστρεφε στο παραλιακό ξενοδοχείο «City Marina» από νυχτερινή έξοδο δέχθηκε επίθεση από τον 17χρονο, τότε, Αφγανό Hussein K. Την πλησίασε και προσπάθησε να της «βουτήξει» την τσάντα που είχε περασμένη στον ώμο της. Η εμφάνιση, όμως, ενός διερχόμενου αυτοκινήτου τη στιγμή της πάλης, τον πανικόβαλε. Ο 17χρονος άρπαξε τη νεαρή φοιτήτρια και την έριξε σε γκρεμό στο πλάι της θάλασσας, από ύψος δέκα μέτρων. Στη συνέχεια, πέταξε και την τσάντα της 20χρονης στον γκρεμό και απομακρύνθηκε πεζός. Η φοιτήτρια τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός της και μεταφέρθηκε, έχοντας τις αισθήσεις της, στο νοσοκομείο Κέρκυρας για τις πρώτες βοήθειες.
Στις 3.10 τα ξημερώματα, αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιόπης που είχαν ειδοποιηθεί για το περιστατικό, εντόπισαν τον δράστη να περπατά στον παραλιακό δρόμο, κοντά στο σημείο της ληστείας. Στη διάρκεια άτυπης ανάκρισής του, ο Αφγανός παραδέχθηκε όσα είχαν προηγηθεί και το επόμενο πρωί οδηγήθηκε με χειροπέδες στο νοσοκομείο, όπου αναγνωρίστηκε από την 20χρονη φοιτήτρια. Συνελήφθη, εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραπέμφθηκε σε δίκη. Τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου (2014) καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας και οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων, στην Κασσαβέτεια Βόλου. Παρέμεινε κρατούμενος μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2015 οπότε αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με επίσημες αστυνομικές πηγές, ο Αφγανός Hussein K. βγήκε από τη φυλακή χάρη σε ευεργετικές διατάξεις του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Πηγές, πάντως, του υπουργείου Δικαιοσύνης έλεγαν χθες ότι ο αλλοδαπός «μετρούσε» 581 μεροκάματα μέσα στη φυλακή, δεν του είχε επιβληθεί καμία πειθαρχική ποινή, ενώ είχε συμπληρώσει τα δύο πέμπτα της ποινής του. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι οι ειδικές διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου» που αφορούσαν τους ανήλικους κρατουμένους είχαν αρχικά θεσπιστεί από τον προκάτοχό του Χαράλαμπο Αθανασίου και παρέμειναν αμετάβλητες το διάστημα της υπουργίας Παρασκευόπουλου. Μετά την αποφυλάκισή του, ο νεαρός, που είχε υποβάλει τον Ιανουάριο του 2013 αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου και είχε απορριφθεί, ήταν υποχρεωμένος να δίνει το «παρών» ανά δεκαπενθήμερο στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα. Δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο τον εμπλέκουν στον βιασμό και στη δολοφονία της 19χρονης Μαρίας Λάντερμπουργκερ, κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Φράιμπουργκ. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επικαλούνται δηλώσεις της Ελληνίδας δικηγόρου που είχε χειριστεί την υπόθεση της Κέρκυρας. Η κ. Μαρία-Ελενα Νικολοπούλου δήλωσε απολύτως βέβαιη ότι ο ανήλικος που είχε εκπροσωπήσει προ διετίας στην Κέρκυρα είναι το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για το έγκλημα στην ήσυχη πανεπιστημιούπολη του Φράιμπουργκ. Οι ισχυρισμοί της επιβεβαιώθηκαν χθες από τους Ελληνες αστυνομικούς, μετά την αντιπαραβολή των δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Η 19χρονη φοιτήτρια ιατρικής τα ξημερώματα της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου 2016, επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι συμφοιτητών της. Ο Hussein K. την έριξε από το ποδήλατο, τη βίασε και τη σκότωσε. Τρίχες από τα μαλλιά του βρέθηκαν στο σημείο του βιασμού και του φόνου. Εντοπίστηκε και κρατείται, ενώ και πάλι δήλωσε 17 ετών. Μετά την αρχική αποσιώπηση της υπόθεσης από τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης για πολιτικούς λόγους, το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία και πυροδότησε κύμα αντιπολιτευτικών δημοσιευμάτων για τη στάση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό.
Καθημερινή