Τοπικές Ειδήσεις

Mελομακάρονα της γιαγιάς

Διανύουμε την εβδομάδα που οι περισσότεροι θα φτιάξουν μελομακάρονα το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς…. Να μυρίσει λίγο το σπίτι Χριστούγεννα.
Μυρωδιές Χριστουγέννων και γεύσεις εορτών…
Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και τα παραδοσιακά μελομακάρονα δεν μπορούν να λείπουν από κανένα σπίτι.
Τα μελένια και υγιεινά αυτά γλυκάκια είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, αν και είναι τόσο λαχταριστά που θα μπορούσαν να μη λείπουν από το σπίτι όλο το χρόνο.
Μία υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα της γιαγιάς.

ΥΛΙΚΑ
Για τα μελομακάρονα
• 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και όσο ακόμη χρειαστεί)
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
• ½ κουταλιά της σούπας κανέλα Κεϋλάνης τριμμένη
• ½ κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
• ½ φλιτζάνι κονιάκ ή μπράντι
• ½ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού που τον έχετε σουρώσει
• 3 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για το σιρόπι
• 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 φλιτζάνι βιολογικό μέλι
• 1 φλιτζάνι νερό
Για το γαρνίρισμα
• Καρύδια ψιλοκοπανισμένα
• Κανέλα Κεϋλάνης τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10΄.
2. Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
3. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Δεν παραζυμώνετε για να μη σφίξει η ζύμη. Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
5. Συνεχίζετε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη κανονική και να πλάθονται τα μελομακάρονα.
6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
7. Πλάθετε με τη ζύμη τα μελομακάρονα σε μικρά καρυδάκια και τα πατάτε λίγο με ένα πιρούνι.
8. Ψήνετε σε αλάδωτο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 30΄.
9. Βράζετε το σιρόπι, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε μερικά μελομακάρονα να σιγοβράσουν για 3΄ – 4΄.
10. Βγάζετε τα μελομακάρονα με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πλατιά πιατέλα.
11. Πασπαλίζετε τα μελομακάρονα της γιαγιάς με ψιλοκοπανισμένα καρύδια και τριμμένη κανέλα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ
ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου