Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα και τις διεργασίες εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τόνισε τα εξής:
«Όσον αφορά το Κυπριακό είναι αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε ξένος στρατός πάνω σε ένα κράτος που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως εφόσον τίθεται θέμα ανασφάλειας της Τουρκοκυπριακής μειονότητας θα μπορούσε να αντικατασταθεί ο τουρκικός στρατός από μια διεθνή δύναμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία όμως θα ήταν μεταβατική με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα παρουσίας. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί για να μπορέσει να συνεχιστεί η φιλία των δύο λαών την οποία εγκαινίασαν 2 μεγάλοι πολιτικοί, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κεμάλ Ατατούρκ. Έτσι μόνο θα μπορέσουν Έλληνες και Τούρκοι να ζήσουν ειρηνικά και ευτυχισμένοι χωρίς τους ανταγωνισμούς των εξοπλισμών.
Όσον αφορά την συνένωση όλων των δυνάμεων που προήλθαν από τη διάσπαση του μεγάλου ΠΑΣΟΚ το θεωρώ ένα σωστό βήμα στο οποίο συνέβαλα κι εγώ προσωπικά, όσο μπόρεσα. Δεν μπορούν να υπάρχουν κόμματα όταν δεν υπάρχουν μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές. Οι προσωπικές πικρίες είναι κατανοητές αλλά θα πρέπει να θυσιάζονται για την ενότητα του δημοκρατικού χώρου. Σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί σιγά σιγά να μετατραπεί σε δημοκρατική παράταξη, δηλαδή σε ενιαίο κόμμα σεβόμενη όλα τα στελέχη της και την προσφορά του καθενός ξεχωριστά. Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι το τι θα διακηρύξει αυτή η παράταξη η οποία ασφαλώς πρέπει να είναι σύγχρονη, πρέπει να απαντά στα προβλήματα που έφερε η οικονομική κρίση και κυρίως να προτείνει λύσεις. Λύσεις, οι οποίες να είναι εφικτές και όχι υποσχέσεις ανεκπλήρωτες με επικίνδυνους λαϊκισμούς.
Εντούτοις, είναι αδιανόητο η παράταξη να ξεφύγει από το DNA του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι δηλαδή αδιανόητο να μην διακηρύξει στην πράξη το περίφημο σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Με απλά λόγια πρέπει να καταγγείλει και να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία του Υπερταμείου όπου όλη η δημόσια περιουσία εκχωρήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων στους ξένους για τουλάχιστον έναν αιώνα. Γιατί ο σχετικό ς νόμος προβλέπει ότι μετά τον έναν αιώνα το Υπερταμείο μπορεί μόνο του να αποφασίσει την παράταση της συμφωνίας χωρίς να ερωτηθεί η τότε Ελληνική Βουλή ή η τότε Κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να είναι η αδιαπραγμάτευτη θέση μας.
Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με την ανεργία, κυρίως των νέων. Η ανεργία και η επάνοδος των νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα για να εργαστούν μπορεί να γίνει μόνο με την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Σήμερα οι τράπεζες δεν λειτουργούν σαν τράπεζες. Δεν δίνουν δάνεια στις υγιείς επιχειρήσεις. Δεν τις εμπιστεύεται ο κόσμος για να φέρει πίσω τα χρήματα που απέστειλε στο εξωτερικό ή που απέσυρε στο σπίτι του. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να διακηρύξει ότι θα πιέσει την Ευρωζώνη σε μια νέα διαπραγμάτευση όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης για να επανέλθουν τα χρήματα των Ελλήνων στις Τράπεζες και να ξαναεκκινήσει η Οικονομία. Πρέπει να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις. Χωρίς την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα; Δεν μπορεί να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα.
Μόνο τότε θα σταματήσουν τα μνημόνια γιατί σε ένα τέτοιο περιβάλλον εμπιστοσύνης θα υπάρξουν επενδυτές, θα αναγεννηθούν οι επιχειρήσεις, θα καταπολεμηθεί η ανεργία και θα αντιμετωπιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και ο μόνιμος «κόφτης» που μας απειλούν καθημερινά. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για να πάψει να παρασύρεται από τους διάφορους δημαγωγούς που με συνεχή ψέματα που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια»