Ειδήσεις

Ο κ. Δ. Κρεμαστινός θα φέρει στη Βουλή το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Κλειστό παραμένει το αιμοδυναμικό εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής της Ρόδου, λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων γιατρών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται και πάλι να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται εκεί τα καρδιολογικά περιστατικά.
Η πρόσφατη παρέμβαση στη Βουλή του βουλευτή-καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Δασκαλάκη, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους υπολειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο και επιπλέον στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι το πρόβλημα της εν γένει υποστελέχωσης του Νοσοκομείου είναι χρόνιο, και επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω του παγώματος προσλήψεων και των πολλών συνταξιοδοτήσεων. Ο κ. Δασκαλάκης, περαιτέρω επισημαίνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο « δεν νομιμοποιεί κανέναν όποια ιδιότητα και αν έχει, να υποβαθμίζει με υποτιμητικό τρόπο το έργο μας και τις προσπάθειές μας, όταν επί 2,5 μήνες λειτουργούμε το Νοσοκομείο και διαχειριζόμαστε τα προβλήματά του (τα οποία εισπράξαμε αφού στην πλειοψηφία τους προϋπήρχαν ή είναι συνέχειά τους) για τα οποία τα προηγούμενα χρόνια το Δημόσιο πλήρωνε δυο άτομα (Διοικητή -Υποδιοικητή) για να τα διαχειρίζονται, ενώ εμείς αναγκαζόμαστε να τα αντιμετωπίζουμε παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά μας χωρίς καμιά επιπρόσθετη δαπάνη για το Δημόσιο και χωρίς καν καμία ηθική επιβράβευση και αναγνώριση (αντίθετα διασυρόμαστε στα ΜΜΕ σαν να είμαστε ανίκανοι και ανύπαρκτοι)» ζητώντας μάλιστα από τον υπουργό Υγείας να επισπεύσει τον διορισμό νέας διοίκησης «μήπως και “λυθούν” έτσι ως δια μαγείας τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας που εν τω μεταξύ δεν είχαν επιλυθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια…».
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», μετά και την επιστολή του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δασκαλάκη προς τον υπουργό Υγείας, επισημαίνει ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών Υγείας και των υπηρεσιών του Υπουργείου σχετικά με την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου. Μάλιστα, ερωτήθηκε και για το ζήτημα της λυχνίας του στεφανιογράφου, για την οποία έκανε αναφορά στην Βουλή και για την οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην επιστολή του κ. Δασκαλάκη προς τον υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «τα ιατρικά μηχανήματα πάντα παρουσίαζαν και παρουσιάζουν βλάβες, (ανεξαρτήτως του αν έχουμε ή δεν έχουμε διορισμένο διοικητή) και πάντα αυτές αποκαθίστανται (ανεξαρτήτως του αν έχουμε ή δεν έχουμε διορισμένο διοικητή)».
«Η σημερινή κατάσταση στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου, κοστίζει ανθρώπινες ζωές» δηλώνει προς την «δημοκρατική» ο καθηγητής και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος λέει πως θα συνεχίσει να πιέζει το υπουργείο Υγείας να στείλει άμεσα 2 τουλάχιστον εκπαιδευμένους γιατρούς για να επαναλειτουργήσει το αιμοδυναμικό ιατρείο: «Όλες μου οι παρεμβάσεις σχετικά με το νοσοκομείο Ρόδου και, ιδιαιτέρως, με την καρδιολογική κλινική έχουν έναν και μόνο στόχο: τη λειτουργία της με πλήρη στελέχωση, όπως έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Ρόδου και όλης της Δωδεκανήσου.
Όπως γνωρίζετε, πάνω από 10 μέρες είναι κλειστό το αιμοδυναμικό εργαστήριο της καρδιολογικής κλινικής, λόγω έλλειψης γιατρών. Αυτό είναι θέμα πρωταρχικής σημασίας για τη ζωή των κατοίκων της Δωδεκανήσου. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την οικονομική δυνατότητα να καταφύγουν σε νοσοκομεία της Αθήνας, οπότε, καταλαβαίνετε ότι οι φτωχότεροι πολίτες θα στερηθούν έντονα το δικαίωμά τους στην υγεία και την περίθαλψη για τα καρδιολογικά νοσήματα. Αλλά και ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας, το νοσοκομείο είναι εκεί για να μπορεί να διαχειριστεί περιστατικά οξέα, που δεν έχουν το χρόνο να διακομιστούν.
Μέχρι τώρα το αιμοδυναμικό εργαστήριο λειτουργούσε με 3 γιατρούς. Σήμερα, για διάφορους λόγους, δεν υπάρχει κανένας. Χωρίς τουλάχιστον 2 γιατρούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το εργαστήριο, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Όσον αφορά τη λυχνία, που με ρωτάτε, όταν καεί μια λυχνία στην Αθήνα αντικαθίσταται εντός το πολύ 2 ημερών. Στη Ρόδο το πρόβλημα είναι η έλλειψη γιατρών και όχι η περιστασιακή έλλειψη ανταλλακτικών.
Μοναδικός μου στόχος είναι να πιέσω το Υπουργείο Υγείας και τις υπηρεσίες του ώστε να στείλουν άμεσα 2 τουλάχιστον εκπαιδευμένους γιατρούς για το αιμοδυναμικό ιατρείο γιατί οι επικουρικοί που υπόσχεται να στείλει δεν έχουν τη σχετική εκπαίδευση και, άρα, ούτε τη δυνατότητα να το λειτουργήσουν.
Θα καταθέσω άμεσα ερώτηση για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις των Υπουργών Υγείας και των υπηρεσιών του Υπουργείου σχετικά με την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου, συνεχίζοντας να ζητώ λύσεις για να επανέλθει σε ασφαλή λειτουργία γιατί η σημερινή κατάσταση κοστίζει ανθρώπινες ζωές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου