Πολιτιστικά

Η στήριξη της Ροδιακής Κοινωνίας έδωσε τη μεγάλη επιτυχία στο 27ο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

Ήταν η τεράστια στήριξη της Ροδιακής κοινωνίας που έδωσε την επιτυχία στο 27ο Πασχαλιάτικο Μπαζάρ του Σωματείου Υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» Παράρτημα Ρόδου, την Κυριακή 6 Απριλίου , στη Νέα Μαρίνα Ρόδου, παρά την κακοκαιρία και τη βροχή. Μεγάλος συντελεστής επιτυχίας ήταν η στήριξη που είχαμε από τη Διοίκηση της Νέας Μαρίνας και από το «ΦΙΛΙΠΠΟΣ CATERING» καθώς και όλους τους υποστηρικτές.

Ροδίτισσες και Ροδίτες αψήφησαν τη βροχή, την κακοκαιρία και πλημμύρισαν το ΜΠΑΖΑΡ για να προμηθευτούν τα Πασχαλιάτικά τους δώρα και τα παραδοσιακά προϊόντα για το σπίτι, γνωρίζοντας για την ποιότητα, τη γεύση, την πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλούν. Η αθρόα προσέλευση συγκίνησε τους παραβρισκόμενους και έδεσε με τους δεσμούς της αγάπης για το παιδί και την εκπαίδευση, την τοπική κοινωνία με το πιο παλιό γυναικείο Σωματείο που ιδρύθηκε εκτός Δωδεκανήσου  (έτος ίδρυσης 1931).  Όλη η προσπάθεια, σταθερά και διαχρονικά κατευθύνεται στη βοήθεια των οικονομικά αδύναμων Δωδεκανήσιων σπουδαστών να σπουδάσουν. Τα έσοδα καλύπτουν αποκλειστικά τις υποτροφίες των φοιτητών. Ο στόχος να καλυφθούν από τη διοργάνωση 3 τουλάχιστον υποτροφίες με μεγάλη προσπάθεια, ευθύνη, στήριξη από τον καθένα μας και όλους μαζί επετεύχθη. Μεγάλο το έργο αλλά και αντίστοιχα η ανταπόκριση του κόσμου για την οποία είμαστε ευγνώμονες.

Η Επιτροπή Ρόδου Δωδεκανησιακής  Μέλισσας, αναγνωρίζει ότι η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την μεγάλη στήριξη και φιλοξενία της Νέας Μαρίνας Ρόδου και του προσωπικού της με καθοριστική τη συμβολή σε όλο το έργο, του Γενικού Διευθυντή κυρίου Χριστόδουλου Χαρίση καθώς και με τη χορηγία υποδομής του “FILIPPOS CATERING” του κυρίου Φίλιππου Καραβόλια.  Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το Ζαχαροπλαστείο «Γλυκιά Αστυπάλαια» του κυρίου Νίκου Σταυλά με τα παραδοσιακά παξιμάδια της Αστυπάλαιας, ο «Αρτος και Παράδοση» της κυρίας Μαρίας Μπαφίτη με τις πασχαλινές τούρτες – τυρόπιτες,  ενώ τα παιδικά ρούχα για την κλήρωση της λαχειοφόρας αγοράς προσέφερε το κατάστημα παιδικών ρούχων “COCONUT KIDS”.

Μοιραζόμαστε μια όμορφη ιστορία  Το 1931 η Αντιγόνη Ζουρούδη ίδρυσε στην Αθήνα ένα γυναικείο πατριωτικό Σωματείο, τη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ. Μέλη ήταν Δωδεκανήσιες της Αττικής, με σκοπό να προβάλλουν το Δωδεκανησιακό Ζήτημα δηλαδή την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Μετά την Ενσωμάτωση, το Σωματείο  θέσπισε  και συνεχίζει μέχρι σήμερα να χορηγεί υποτροφίες  για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αδύναμων οικονομικά φοιτητών, Δωδεκανησιακής καταγωγής. Με σύνθημα: «κανένα παιδί να μη στερηθεί τη γνώση!».

Στη Ρόδο, λειτουργεί Παράρτημα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Ιδρύθηκε το 1986, διοικείται από  Τοπική Επιτροπή και ομάδα συνεργασίας που αποτελείται αυτή την περίοδο από τις : Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή , Μαίρη Παρασκευά, Ντίνα Μαχαιρίδη, Άντα Καραγιάννη. Τα έσοδα του σωματείου προέρχονται από συνδρομές μελών (20 € το χρόνο) ,  δωρεές και  έσοδα από εκδηλώσεις. Έχουν σπουδάσει με τη βοήθεια όλων, πάνω από 800 παιδιά από τη Δωδεκάνησο. Η συμβολή του Σωματείου έχει αναγνωρισθεί και τιμηθεί από την Πολιτεία, από Δωδεκανησιακούς φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς  και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου