«Τι σας έχουμε κάνει εμείς οι μικρομεσαίοι και δεχόμαστε τέτοια επίθεση; Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά τα κακά που συμβαίνουν στον τόπο; διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
«Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία και θα πρέπει να επιτέλους να κοιτάξετε προσεκτικά ποιοι οφείλουν τα περισσότερα « κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και τις περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. 6000 ΑΦΜ είναι αυτοί που χρωστάνε, 30 δισ. από τα 45 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και δεν είναι μικρομεσαίοι. 7.300 ΑΦΜ είναι αυτοί που χρωστάνε, τα 74 δισ. στο δημόσιο από τα 94 δισ. και δεν είναι μικρομεσαίοι», τόνισε.
«Οι μικρομεσαίοι κάθε μέρα βάζουμε από την τσέπη μας να χρηματοδοτήσουμε την επιχείρηση μας. Αυτοί που χρωστούν αυτά, πήραν τα δάνεια και τα έκαναν καταθέσεις εξωτερικού. Και τώρα σαν τα “ζόμπι” της αγοράς ξαναζωντανεύουν επειδή βλέπουν ότι κάτι να γίνεται και έρχονται να πάρουν αυτό που απέμεινε. Εμείς έχουμε δείξει τον οικονομικό πατριωτισμό και οφείλετε όχι να μας προστατεύσετε αλλά να μας στηρίξετε», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, που είπε ότι η κατάργηση των Κυριακών είναι εκσυγχρονισμός, τόνισε:
«Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και με τον εκσυγχρονισμό που φέρνει αυτή η διαπραγμάτευση. Εγώ θα την έλεγα αναχρονισμό που μας επιστρέφει στο 1910 όταν η Κυριακή καθιερώθηκε ως επίσημα αργία. Εκσυγχρονισμός θα ήταν να αναπτύξουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας. Να μπορούν να είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις μας 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες της εβδομάδα».
«Τρία ζήτησαν οι δανειστές, όλα τα δώσατε . Δεν αντιγράψατε μάλιστα το κείμενο των δανειστών, αλλά το κείμενο που σας υπέδειξε η τρόικα εσωτερικού. Στις 30 Κυριακές, μας κάνετε μια Κυριακή δώρο. Βαφτίσατε αυθαίρετα τις τουριστικές περιοχές από τον Πειραιά έως το Σούνιο», πρόσθεσε.