Ειδήσεις

Οι Ροδίτες Καινοτομούν

Ο Δήμος Ρόδου στήριξε τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, City Challenge.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 15 Ιουνίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου το Citylab του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσία της δημοτικής αρχής, νέων επιχειρηματιών, φοιτητών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, τοπικών φορέων και μαθητών.

Η Ρόδος ήταν μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες διοργανώθηκε City Lab και 3 ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα-εφαρμογή τους και να διαγωνιστούν στον Κεντρικό Μαραθώνιο στην Αθήνα, 28 Ιουνίου με 01 Ιουλίου του 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο CityLab στη Ρόδο, παρουσιάστηκαν 7 καινοτόμες και ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες θέτουν τις βάσεις για την παροχή λύσεων σε προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Οι 3 ιδέες που διακρίθηκαν ήταν:

• Εφαρμογή τεχνολογίας για μια καλύτερη πόλη (Καπετανάκης Ιωάννης)
• Αρχειακή συλλογή παιδικής ζωγραφικής (Λέγγου Αικατερίνη και Πετρίδης Ιωάννης)
• Online σύστημα καταγραφής προβλημάτων και επίλυσης τους με χρήση web, smartphones και drone (Ζέλκας Θάνος, Χριστοφής Κυριάκος και Σκαλέρης Γιάννης)

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως «Ο Δήμος Ρόδου θα συνεχίσει να στηρίζει και να υλοποιεί δράσεις για την ισχυρή παρουσία και αποδοτική λειτουργία των Δήμων, την στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υποδομών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και το σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων για τις έξυπνες πόλεις. Οι Ροδίτες καινοτομούν. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι πολλοί νέοι επιστήμονες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διεκδικούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων. Μέσα από τη δράση City Challenge crowdhackathon #smartcity2 κινητοποιείται το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, ενισχύεται η δημιουργία και η νεανική επιχειρηματικότητα και προωθείται η καινοτομία. Παράλληλα, η κοινωνική διάσταση των ιδεών και η γενικότερη φιλοσοφία των ανοιχτών δημόσιων δεδομένων είναι βασικό συστατικό και συμβάλει ενεργά στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί αναγκαίο ζητούμενο στις μέρες μας. Και οι 7 προτάσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα θα αναδείξουν και θα θέσουν τις βάσεις για την δημιουργία έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας».

Από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο κ. Τέρης Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μεσαιωνικής Πόλης, ο Δρ. Χρήστος Γαμβρούδης, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ρόδου, συνεργάτες καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Τσιάμης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ο κ. Κουγιανός Γαβρίλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης, Πληροφορικής και Ανάπτυξης Φορέων της Τ.Α. Ο κ. Ψαλλίδας Μιχάλης, Managing Director της Crowdpolicy παρουσίασε αναλυτικά τον στόχο και τις ενδεικτικές θεματικές ενότητες του Μαραθωνίου Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου