Τοπικές Ειδήσεις

Βραβεία ελληνικής κουζίνας σε 4 εστιατόρια της Ρόδου!

Απονεμήθηκαν για ακόμη μία χρονιά τα βραβεία ελληνικής κουζίνας από το περιοδικό «Αθηνόραμα», με μεγάλο νικητή τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τέσσερα εστιατόρια της Ρόδου από τα συνολικά 49 που βραβεύθηκαν, να διακρίνονται με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία.
Τα εστιατόρια της Ρόδου που διακρίθηκαν είναι «Το Λημέρι του Ληστή» στην Προφύλια, ο «Μαυρίκος» στη Λίνδο, το «Mylos» του ξενοδοχείου «Atlantica Imperial Resort & Spa» και η «Παράγκα» στα Απόλλωνα.
Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.
Ήταν μια βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.
Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας κορυφώθηκε αυτή την εβδομάδα με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά με την κορυφαία βαθμολογία 16/20.
Τα εστιατόρια που βραβεύθηκαν στη Ρόδο, είναι τα εξής:

Το Λημέρι του Ληστή
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 14/20


Ελληνική κλασική κουζίνα
Δωδεκάνησα – Ρόδος – Προφύλια
22440/61578, 6948839272
Ιδιοκτήτης: Κωνσταντίνα Παπασάββα, Σάββας Παπασάββας

Σεφ: Κωνσταντίνα Παπασάββα, Σάββας Παπασάββας
Στο νότιο άκρο της Ρόδου, σε ένα ημιορεινό χωριουδάκι, ο Σάββας και η Κωνσταντίνα Παπασάββα υπηρετούν με μεράκι την τοπική κουζίνα, δίνουν έμφαση στις ροδίτικες γεύσεις και αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα που χαρίζουν γευστικές απολαύσεις. Θα καθίσετε σε ένα δροσερό πόστο, κάτω από έναν γιγαντιαίο φίκο, δίπλα σε παλιό εξωκλήσι του 16ου αιώνα, με θέα στο όρος Γέρακας. Ξεχωρίσαμε το γαμοπίλαφο, την κατσίκα με φασολάκια και την ψητή μελιτζάνα.

Μαυρίκος
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 14/20


Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα
Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος, Κεντρική πλατεία
22440/31232
Ιδιοκτήτης: Δημήτρης Μαυρίκος, Μιχάλης Μαυρίκος
Σεφ: Μιχάλης Μαυρίκος
Μαυρίκος – Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Σε μια όμορφη και με ιταλικές αρχιτεκτονικές αναφορές αυλή, ο Δημήτρης Μαυρίκος εκπαιδεύει τους ουρανίσκους μας στο DNA της ροδίτικης κουζίνας, ανακατεύοντας φρέσκα υλικά ντόπιων μικρών παραγωγών και ιντριγκαδόρικα συστατικά, όπως πετιμέζι, χαρουπόμελο, αβγά τόνου, παστός γούρλος κ.ά. Μυρωδάτες αλοιφές με ρεβίθια και ταραμά, γευστικά πιάτα με γήινους πρωταγωνιστές και πολλές άλλες δυνατές γεύσεις φέρνουν τον «Μαυρίκο» στην πρώτη γραμμή του νησιού από το 1933.

Ελληνική κλασική κουζίνα
Δωδεκάνησα – Ρόδος – Κολύμπια, Ξεν. Atlantica Imperial Resort & Spa
2241057000
Ιδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Atlantica Imperial Resort
Executive Σεφ: Ηλίας Κακούρης
New Entry – Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Mylos – Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Όμορφο εστιατόριο στον κήπο του ξενοδοχείου «Atlantica Imperial Resort & Spa» δίπλα στο μύλο με μεγάλες τζαμαρίες τριγύρω. Ο executive σεφ Ηλίας Κακούρης δημιουργεί πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, αξιοποιώντας παραδοσιακές ιδέες με ένα σύγχρονο twist, όπως η κακαβιά με σαφράν και συμιακό γαριδάκι, μελιτζάνα ιμάμ και μπαρμπούνι τηγανητό, το κριθαράκι με αρνίσιο λαιμό ντομάτα και παλαιωμένη γραβιέρα ή η τσιπούρα με μαρμελάδα ντομάτας, ρόκα, τραγανή πατάτα.

Παράγκα
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 14/20


Ελληνική κλασική κουζίνα
Δωδεκάνησα – Ρόδος – Απόλλωνα
2246091247
www.paraga-apollona.gr/
Ιδιοκτήτης: Γιάννης Ευθυμίου
Σεφ: Γιάννης Ευθυμίου
Παράγκα – Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 300 μ. στο χωριό Απόλλωνας, με θέα το καταπράσινο ορεινό περιβάλλον. Το εύστοχο «μαγειροτεχνείο» του Γιάννη Ευθυμίου ψήνει με μαεστρία στους φούρνους του πεντανόστιμα ροδίτικα φαγητά, ανεβάζοντας την παραδοσιακή μαγειρική σε υψηλό επίπεδο. Μακριά από τις τουριστικές λεωφόρους στο κέντρο του νησιού, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη, με πιάτα όπως οι ρεβιθοκεφτέδες με κολοκάσι και σάλτσα μανιταριών, η χορτόπιτα Ρόδου, το αρνί καπαμά ή η κατσίκα στιφάδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου