Σταθερά διψήφια διατηρείται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview να την τοποθετεί στο 10,2%.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της politic.gr, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 12,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,2% και ο Συνασπισμός Δημιουργία με 1,1%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ πηγαίνει σε διψήφιο ποσοστό, από το 9,1% στο 12,5%.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 44% έναντι 26% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 30%.
Δυναμική είσοδος Ανδρουλάκη
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση με το 49.9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη». Στη δεύτερη θέση περνά πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τον οποίο το 42% έχει θετική άποψη έναντι του 26.2% που τον κρίνει αρνητικά.
Στην τρίτη θέση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας (25,9%), ακολουθεί ο κ. Τσίπρας (23%), έπεται ο Κυριάκος Βελόπουλος (15,5%) και ο Γιάνης Βαρουφάκης (15,2%).
Διαχείριση πανδημίας
Οι πολίτες φαίνεται ότι αποδέχονται στην πλειοψηφία τους τις κυβερνητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με το 50,1% να θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν χειρότερα την κατάσταση από τη ΝΔ. Μόνο το 19,8% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν καλύτερα το θέμα της πανδημίας.
Ακόμα, η πλειοψηφία των πολιτών (54%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εγκρίνει την εφαρμογή του προστίμου των 100 ευρώ τον μήνα για τους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται.
Ακόμα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες δραστηριότητες πέρα των υγειονομικών, κυρίως σε επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως στα σώματα ασφαλείας (79,4%), στο στρατό (76,3%), στους εκπαιδευτικούς (76,2%).
Τέλος, σχεδόν ένας στους δύο δηλώνει αρκετά αισιόδοξος για το 2022, ενώ η πλειοψηφία (35,1%) θεωρεί ότι η πανδημία θα ελεγχθεί το 2023.