Ρεπορτάζ

Προβληματίζεται ο κ. Δ. Κρεμαστινός για τις προσυνεδριακές διαδικασίες του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Τον προβληματισμό του για τις προσυνεδριακές διαδικασίες που ακολουθεί ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς, εκφράζει μέσω της «δ» ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, θεωρώντας ότι η εφαρμογή των «κλασικών διαδικασιών» δεν θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή των πολιτών.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο καθηγητής, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δ. Κρεμαστινός ο ίδιος θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις διαδικασίες ωστόσο εκτιμά ότι θα έπρεπε πρώτα να συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη και το συνέδριο να ακολουθήσει σε επόμενο χρόνο, αντί να προηγηθεί το συνέδριο και να ακολουθήσει η συγκρότηση των τοπικών επιτροπών.

«Η διαδικασία αυτή που ακολουθείται για το συνέδριο του νέου φορέα, είναι –ας την πούμε- κλασική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων. Υποτίθεται ότι ο νέος φορέας θα ήταν καινοτόμος και θα ακολουθούσε “ριζοσπαστικές” διαδικασίες, όμως αυτό δεν αποτυπώνεται στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Από τη στιγμή όμως που επελέγη αυτή η διαδικασία αντί να προηγηθεί η συγκρότηση επιτροπών ανά την χώρα και να ακολουθήσει το συνέδριο, θα την στηρίξω με κάθε τρόπο, διότι το εγχείρημα για τον νέο φορέα πρέπει να πετύχει και πρέπει ο κόσμος να έρθει να ψηφίσει και να εκλέξει συνέδρους. Ευελπιστώ ότι ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στις εσωκομματικές εκλογές θα έρθει να ψηφίσει και για την ανάδειξη συνέδρων, ώστε οι σύνεδροι να εκλεγούν από ευρύ κοινό και να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της επιλογής των Δωδεκανησίων τους οποίους καλώ να προσέλθουν στις κάλπες, με ιδιαίτερη έκκληση στους νέους ανθρώπου οι οποίοι είναι εκείνοι που θα αποτελέσουν την “ψυχή” του νέου φορέα», δήλωσε ο κ. Δ. Κρεμαστινός.
Να σημειωθεί ότι το συνέδριο του νέου φορέα, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στην Αθήνα.
Η εκλογή συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2018 με βάση το μητρώο που καταρτίστηκε στις εκλογές για την ανάδειξη εκλογής προέδρου του νέου φορέα.
Στα Δωδεκάνησα την πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης είχαν προσέλθει στις κάλπες 3.600 πολίτες, με την μεγαλύτερη κίνηση να καταγράφεται –ευλόγως- στη Ρόδο και στην Κω.
Από τις 15 Ιανουαρίου ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 14 Φεβρουαρίου, η προετοιμασία των κειμένων διαλόγου και θα ακολουθήσει προσυνεδριακός διάλογος από τις 15 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.
Στη Ρόδο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κεντρική προσυνεδριακή εκδήλωση προβλέπεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου, με ομιλητή κεντρικό στέλεχος από την Αθήνα.
Δικαίωμα ψήφου θα έχουν και οι 212 χιλιάδες πολίτες που έλαβαν μέρος στη διαδικασία της 12ης Νοεμβρίου.
Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα εγγραφής και σε νέα μέλη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως 22 Φεβρουαρίου, ενώ οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.
Οι κάλπες για την εκλογή των 1.500 περίπου συνέδρων (άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι αριστίνδην συμμετέχοντες) θα στηθούν στις 4 Μαρτίου στα ίδια σημεία που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα και τον περασμένο Νοέμβριο στα Δωδεκάνησα.
Θα έχει προηγηθεί άνοιγμα των μητρώων μελών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους από τους 3.600 πολίτες πήραν μέρος στην εκλογή προέδρου, να δηλώσουν αν θέλουν να είναι μέλη του νέου κόμματος.

Το συνέδριο θα αποφασίσει κυρίως για:
– Τη Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής
– Την προγραμματική πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα και τις πολιτικές θέσεις σε όλους τους τομείς.
– Το καταστατικό για τη δομή και λειτουργία του Κινήματος, των οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη των οργάνων.
– Το έμβλημα.
– Το πέρασμα στην ηλεκτρονική Δημοκρατία
– Τη δημιουργία του Προοδευτικού Forum της Νέας Γενιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου