Πολιτιστικά

«Η καρδιά του Frederic Chopin» – Μια αριστουργηματική μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Κυριακή 20 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Ο Frederic Chopin γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1810, πηγαίνοντας να παίξει στην Βιέννη έγινε εξέγερση των Πολωνών κατά των Ρώσων , οι γονείς του τον απέστρεψαν να επιστρέψει στην πατρίδα του και να πολεμήσει για αυτή .

Από το 1830 ζει στο Παρίσι, αυτοεξόριστος, μέχρι να του επιστρέψουν να επιστρέψει στην χώρα του, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο εύθραυστος ψυχισμός του και η μελαγχολία του για την πατρίδα του οδήγησαν στην σύνθεση μουσικών αριστουργημάτων του Παγκοσμίου Ρομαντισμού , έφυγε από

την ζωή μόλις 39 χρονών και ζήτησε η καρδιά του να ταφεί στην Βαρσοβία.

Τον σημάδεψε, η αγάπη για την πατρίδα του και ο ερωτάς του για την συγγραφέα George Sand , η πρώτη γυναίκα που πήρε διαζύγιο το 1830 , ( όταν οι γυναίκες άνηκαν είτε στον πατέρα είτε στον σύζυγο) φόρεσε παντελόνι κάπνισε και έγραψε υπέροχα μυθιστορήματα. Γνωρίστηκαν στο Παρίσι σε κοσμικό καλλιτεχνικό «σουαρέ»

Μετά από μελέτη στα αρχεία του Chopin στην Βαρσοβία η πιανίστα και μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου, φέρνει στο φως άγνωστα και αυθεντικά κείμενα και επιστολές που αντάλλαξαν ο Chopin και η Sand όσο έζησαν μαζί έναν θυελλώδη ερώτα, γεμάτο καλλιτεχνικές δημιουργίες.

 

Ως George Sand ( Ζωρζ Σάνδη) η Μαρία Τζομπανάκη

Ως Frederic Chopin (Φρέντερικ Σοπέν) ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

Έργα Σοπέν ερμηνεύει στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου

Σε ατμόσφαιρα απόλυτου ρομαντισμού,

μια αριστουργηματική Μουσική Παράσταση

 

« Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Κυριακή 20 Μάρτιου

 

Εισιτήρια προ πωλούνται στο megaron.gr, και στο 2107282333, στα Ταμεία του Μεγάρου

Τα έσοδα θα δοθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε καρδιά και Πνεύμονα η «ΣΚΥΤΑΛΗ»

 

Δήλωση της προέδρου Κα Ιωάννας Λεβαντή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους Έλληνες που μεταμοσχεύθηκαν με καρδιά και από τις μακροβιότερες μεταμοσχευμένες γυναίκες παγκοσμίως

Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού ,προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Τα όργανα είναι πολύτιμα, αν σκεφτείτε ότι από έναν δότη, μπορούν να σωθούν 9 άτομα που υποφέρουν. Είναι άδικο να μην τα χρησιμοποιούμε λόγω προκαταλήψεων και ελλιπούς ενημέρωσης. ”Μην κρατάτε τα όργανά σας για τους ουρανούς. Οι ουρανοί ξέρουν ότι τα χρειαζόμαστε στη Γη”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου