Ειδήσεις

Γερμανικός τουρισμός 2025: Άνθηση γνωρίζουν οι οικογενειακές διακοπές – Κριτήριο η τιμή

«Ποτέ πριν τόσες πολλές οικογένειες δεν είχαν κλείσει το ταξίδι τους για το επόμενο καλοκαίρι αμέσως μετά την επιστροφή τους – το σύνθημα είναι «Relax, Return and Rebook».

Με αυτά τα λόγια ο Επικεφαλής της Διαχείρισης Προϊόντων της TUI Sun & Beach, Steffen Boehnke, περιέγραψε στο touristik-aktuell το κλίμα, που επικρατεί στη γερμανική αγορά διακοπών για το 2025.

Η έγκαιρη κράτηση διασφαλίζει καλύτερες τιμές, κάτι πολύ σημαντικό για τις οικογενειακές διακοπές, καθώς στους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών οι τιμές ανεβαίνουν. Ακόμη και στη “φτηνή” Τουρκία οι τιμές είναι αυξημένες στο δίμηνο της καλοκαιρινής αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο διευθυντής του Coral Travel, Koray Cavdir, λέει στο ρεπορτάζ του  touristik-aktuell:

Ενώ η ζήτηση παραμένει σταθερή, οι τιμές αυξήθηκαν ξανά. Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Κροατία επηρεάζονται από ορισμένες σημαντικές αυξήσεις τιμών, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να θεωρείται η νικήτρια ως προς την σχέση ποιότητας/τιμής. Φέτος, ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής: Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι τιμές στην Τουρκία έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που έχει γίνει απλώς απρόσιτη για ορισμένες οικογένειες, δήλωσε.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τουρ οπερέιτορ, μια προσαρμογή τιμών στο ύψος του πληθωρισμού είναι ανεκτή. Γι αυτό και οι διοργανωτές βασίζονται σταθερά σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια για να μετριάσουν τις περαιτέρω αυξήσεις. «Χάρη στις στοχευμένες επαναδιαπραγματεύσεις, διατηρούμε τις τιμές εντός ορίων», είπε ο διευθυντής της Schauinsland, Andreas Rüttgers.

Η σεζόν κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2025, πάντως, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα οικογενειακά ταξίδια βιώνουν μια πραγματική άνθηση. Πολλοί τουριστικοί πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων των TUI, Dertour, Alltours, Schauinsland-Reisen, Anex Tour και Coral Travel, αναφέρουν διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Κλασικοί μεσογειακοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και τα ισπανικά νησιά έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Πηγή: tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου