Σε συνέχεια των επίσημων εγκαινίων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (ΑΚΕ) στην Αλεξανδρούπολη και με την ευκαιρία των συναντήσεων με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους προέδρους των τοπικών εμπορικών συλλόγων, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κατέθεσε στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού της ευρύτερης περιοχής, ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση νέων δράσεων ΑΚΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στην πρόταση προβλέπεται επιπλέον και η ενίσχυση του υφιστάμενου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Αλεξανδρούπολης, με στόχο την επέκταση των πρωτοποριακών του δράσεων, αλλά και την εθνική και διεθνή προβολή του.
Η πρόταση της ΕΣΕΕ έχει βασιστεί και συνταχθεί με βάση το τυποποιημένο έντυπο για την υποβολή προτάσεων ΕΣΠΑ 2014-2020, και η ένταξη των έργων στο ΠΕΠ προτείνεται να γίνει στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Επενδυτική Προτεραιότητα 6e, Ειδικός Στόχος: 14, καθώς υπάρχει απόλυτη συνάφεια με τους στόχους και τις ενδεικτικές δράσεις της ΕΠ, αλλά και χρηματοδοτική επάρκεια για την υλοποίηση ικανού αριθμού έργων στα κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Θράκης.
Στο μεταξύ τα εγκαίνια του “AXD open mall” χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
“…Σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική πραγματικότητα, μόνο κέρδη μπορεί να υπάρξουν για όλους αν ο θεσμός των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου επιτύχει στην πράξη. Οι τοπικές αγορές θα ενισχυθούν και θα αλλάξουν πρόσωπο, θα συνδεθεί το παραδοσιακό εμπόριο με το ηλεκτρονικό. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα πάρουν μια βαθιά ανάσα με συνέργιες. Οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές. Και η οικονομία της πατρίδας μας θα ενισχυθεί μέσα από την ενίσχυση του βασικότερου πυλώνα της, του εμπορίου και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
“Πιστεύω βαθιά πως μέσα από τις συνεργατικές δομές που προβλέπονται και εφαρμόστηκαν για την υλοποίηση του έργου, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπορεί να μπει σε μια νέα εποχή και να συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ταυτότητας για κάθε πόλη. Ελπίζω η πιλοτική λειτουργία στις τέσσερις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και φυσικά στην Αλεξανδρούπολη, να δώσει την αναγκαία ώθηση ώστε την προγραμματική περίοδο 2014-2020 να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι των μεγάλων πόλεων της Θράκης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ