Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση Κρεμαστινού για το Νοσοκομείο Ρόδου, μετά τον Iατρικό Σύλλογο Pόδου

Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, που με επιστολή του προς την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ θέτει θέμα ομαλής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ειδικότερα της Παιδιατρικής Κλινικής (θέμα που ανέδειξε και η “δ”) και ο βουλευτής Δωδ/νήσου και αντιπρόεδρος της Βουλής, καθηγητής κ. Δημ. Κρεμαστινός, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας, στην οποίαν κάνει λόγο, μεταξύ των άλλων για “παραιτήσεις τριών γιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής”, αλλά και για “άλλες σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου”.
Κατα τα λοιπά, η ανεκδιήγητη διοικήτρια του Νοσοκομείου “απειλεί” (πάλι) την “δημοκρατική” με… “μηνύσεις”, επειδή γράφει την αλήθεια και δεν την λιβανίζει!!
Ο κ. Δημ. Κρεμαστινός
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για τα κενά στη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου που δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση περιστατικό και δημιουργούν δυνητικούς κινδύνους για την υγεία των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και των πολλαπλάσιων τουριστών που βρίσκονται εντός του πεδίου αρμοδιότητάς του.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός καταθέτει την Ερώτηση με αφορμή τις παραιτήσεις τριών γιατρών της παιδιατρικής κλινικής αλλά αναδεικνύει και άλλες σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου όπως της μη λειτουργίας ακτινοθεραπευτικού κέντρου που “στέλνει” εκατοντάδες καρκινοπαθείς σε λίστες αναμονής νοσοκομείων άλλων πόλεων και την υποστελέχωση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που δημιουργεί κινδύνους για εμφραγματίες που διακομίζονται νύχτα.
Ολόκληρη η Ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού, ακολουθεί:
Αρ. Πρωτ.: 15.05.2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: “Αδυναμία σωστής λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου”
Μετά τις παραιτήσεις τριών γιατρών από την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου τίθεται ως επιτακτικό θέμα η υποστελέχωση και η λειτουργία γενικότερα του νοσοκομείου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το αιμοδυναμικό καρδιολογικό εργαστήριο που λειτούργησε στο νοσοκομείο της Ρόδου το 2014 παραμένει από πλευράς προσωπικού στην ίδια κατάσταση, πράγμα το οποίο καθιστά αδύνατη την αντιμετώπιση του εμφράγματος τη νύχτα γιατί θα πρέπει να υπάρχει γιατρός και προσωπικό νυκτερινής εφημερίας για το αιμοδυναμικό.
Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα, και όχι το ογκολογικό, του οποίου η λειτουργία είναι αναγκαία προκειμένου να μην αναγκάζονται οι Δωδεκανήσιοι να επιζητούν θέση για ακτινοθεραπεία σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του Κέντρου ή της Περιφέρειας ευρίσκεται πρακτικά ακόμη στο επίπεδο του σχεδιασμού.
Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μου το υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε χρηματοδοτήσει την προμελέτη και, στη συνέχεια, δια του κ. Κουρουμπλή ως υπουργού προέβη σε χρηματοδότηση της κυρίως μελέτης, πρακτικά παραμένει αδρανές, για να μη χρησιμοποιήσω τη φράση αρνητικό.
Η ιδιομορφία των νησιών του Αιγαίου, που τα διαφοροποιεί με συνταγματική διάταξη από όλη τη χώρα, επιτάσσει το νοσοκομείο της Ρόδου να είναι στελεχωμένο κατά τα πρότυπα των νοσοκομείων του Κέντρου. Θα έπρεπε δηλαδή με βάση τα σημερινά δεδομένα να λειτουργεί καρδιοχειρουργική κλινική για να μην μεταφέρονται οι άρρωστοι στην Αθήνα για εγχείρηση, μετά τη μελέτη τους από το αιμοδυναμικό τμήμα.
Ερωτάται ο υπουργός Υγείας:
Τι θα πράξει άμεσα για να καλυφθούν αυτές οι αδυναμίες του νοσοκομείου Ρόδου που φέρει το όνομα “Ανδρέας Παπανδρέου”, γιατί το νοσοκομείο αυτό θεμελιώθηκε επί της δικής του πρωθυπουργίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου