Για να το πετύχουν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ενδυνάμωση του υγιούς ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, με την υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, καθώς και με τη δημιουργία ενός «αποτελεσματικού, ευέλικτου, σύγχρονου και παραγωγικού κράτους, με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες, ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας και διαδικασίες αξιολόγησης».
Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η οικονομία της χώρας οδεύει ασθμαίνουσα» προς την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, τη στιγμή που η οικονομία «αγκομαχά» να επανέλθει στο επίπεδο του 2014, καθώς από τότε η ανταγωνιστικότητα έχει υποχωρήσει, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν μειωθεί και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν το 2015 εξακολουθούν να υφίστανται.
Αναφερόμενος στους δημοσιονομικούς στόχους που επιβάλουν οι δανειστές και επιτυγχάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ότι «αυτό συμβαίνει με την υπερ-φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και στέρηση πόρων από αναπτυξιακά κρίσιμους και κοινωνικά ευαίσθητους τομείς».
Τέλος, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει η ανάγκη νέων παρεμβάσεων στο ζήτημα του ελληνικού χρέους μετά την επιβάρυνση του την τελευταία τριετία. Οι παρεμβάσεις της ΝΔ στηρίζονται «σε αποφάσεις του παρελθόντος οι οποίες με ευθύνη των εταίρων ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί». Τόνισε ότι οι παρεμβάσεις θα πρέπει να είναι «καθαρές, ποσοτικοποιημένες και αυτόματες».