Γράψει ο Κοσμάς Σφυρίου”
“Αυτές τις μέρες έκαναν προεκλογική περιοδεία στα Δωδεκάνησα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και ανταγωνίστηκαν ο ένας τον άλλο σε υποκρισία !
Αυτοί που επί τέσσερα χρόνια καλλιεργούν την ακραία πόλωση και τον διχασμό, τώρα – υποκριτικά και για λόγους προεκλογικής τακτικής- ανακάλυψαν τους χαμηλούς τόνους.
Στα Δωδεκάνησα μας, ο ένας μίλησε για «ενότητα» και ο άλλος για «όλοι μαζί».
Έστω και τώρα, καλό θα ήταν αυτό, αν ήταν αληθινό…
Την ενότητα, την (δήθεν) συνεννόηση επιδιώκει η Ν.Δ, μας είπε ο κ. Μητσοτάκης !
Ποιός τα επιδιώκει αυτά ; Η Ν.Δ !
Μα η Ν.Δ ήταν, που αφού εκτροχίασε τα δημόσια οικονομικά, κυβερνώντας από το 2004, έως τα τέλη του 2009 και παρέδωσε την χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας & του GREXIT, έξι (6) μήνες αργότερα, όχι μόνο αρνείτο να συνεννοηθεί και να συμβάλει στο 1ο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά διέγραψε (!) από το κόμμα της την κα Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί είχε το θάρρος να ψηφίσει υπέρ του 1ου δανείου-μνημονίου.
Τώρα, τάχα επιδιώκει την συνεννόηση, την συναίνεση κ.λ.π. Τι υποκρισία …
Όταν πρωθυπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με υψηλή την συναίσθηση της ευθύνης, έχοντας την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, παραιτήθηκε, για να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας (και σχηματίστηκε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης υπό τον πρώην διοικητή της ελληνικής κεντρικής τράπεζας και αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας), η Ν.Δ δεν ήταν εκείνη που εκβίασε την διάλυση της τότε Βουλής, βάζοντας το κομματικό της συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της χώρας μας ;
Τώρα, τάχα επιδιώκει την συνεννόηση, την συναίνεση κ.λ.π. Τι υποκρισία …
Ο κ.Τσίπρας που μας είπε «όλοι μαζί», που υποδύεται το δήθεν πατριωτικό & δήθεν αριστερό κόμμα, πότε «έβαλε πλάτη» ως αντιπολίτευση, να βοηθήσει την Ελλάδα, ν’ αποφύγει την χρεοκοπία και το GREXIT ; Ποτέ ! Και το 2010 (που ήταν «μικρό» κόμμα), αλλά και το 2012 (που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση) έβαλε το κομματικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν στήριξε την χώρα το 2010, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης το 2012, υποσχόμενος «αντιμνημονιακή» διακυβέρνηση (που αποδείχθηκε διακυβέρνηση μ3ου μνημονίου), δημαγώγησε με ψεύδη και πήρε σχετική πλειοψηφία αρχές του 2015.
Αντίθετα με τη Ν.Δ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, το ΠΑ.ΣΟ.Κ βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό του συμφέρον, γνωρίζοντας πως θα έχει βαρύτατες πολιτικές απώλειες στην εκλογική του δύναμη, αψηφώντας τις εκλογικές συνέπειες που θα είχε και ως αντιπολίτευση, δεν δίστασε να βάζει πλάτη πάντα, για την διάσωση της χώρας :
- αυτό έπραξε το 2012, όταν μετά από δυο άγονες εκλογικές αναμετρήσεις και με άρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ν’ αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογούσε – ως δεύτερο κόμμα – είχε οδηγηθεί η χώρα στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας & του GREXIT, το ΠΑ.ΣΟ.Κ έβγαλε την χώρα από το αδιέξοδο κι ας το πλήρωσε πολύ ακριβά, με την κατάρρευση των εκλογικών του ποσοστών.
- αυτό έπραξε και το καλοκαίρι του 2015, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν ήθελε να κλείσει την τελευταία αξιολόγηση του 2ου δανειακού προγράμματος, για να εισπράξει η χώρα μας 12,5 δις ευρώ και όταν ο κ. Τσίπρας είχε χάσει 40 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, υπογράφοντας το δικό του 3ο μνημόνιο και η Ελλάδα – ακυβέρνητη – έφθασε πάλι στο χείλος του GREXIT και της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ «έβαλε πλάτη» για την χώρα.
Αυτά ας τα σκεφθούν οι έλληνες πολίτες, πριν πάνε στις κάλπες, για να διαμορφώσουν με την ψήφο τους, το πολιτικό μέγεθος του κάθε κόμματος.
Για πατριωτισμό, για συναίνεση και εθνική συνεννόηση στο Κίνημα Αλλαγής δε μπορούν να δίνουν – από τα Δωδεκάνησα – μαθήματα, ούτε ο κ.Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Ο δεύτερος ιδιαίτερα δε μπορεί να δίνει μαθήματα «προοδευτικότητας»(όσο για την αριστεροσύνη, ας μην τη συζητούμε, την ευτέλισε…).
- Ναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκυβέρνησε με τη Ν.Δ, από το 2012 – 2014, αφού η χώρα έμενε ακυβέρνητη λόγω άρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που προτίμησε το κομματικό συμφέρον. Όμως, ποια ήταν η προοδευτική επιλογή που έκανε ο κ. Τσίπρας, όταν κλήθηκε να κυβερνήσει ; Επί τεσσεράμισυ ( 4,5 ) χρόνια συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο & με επώνυμα στελέχη της καραμανλικής δεξιάς: τον κ. Παπαγγελόπουλο, την κα Κουντουρά, τον κ. Κουίκ, την κα Χρυσοβελώνη, την κα Παπακώστα, την κα Τσαρουχά, τον κ. Κόκκαλη κ.λ.π, κ.λ.π. Εις δόξαν της προοδευτικότητας !
- Μήπως η πολιτική που εφάρμοσε ήταν προοδευτική και συνεπής προς όσα είχε υποσχεθεί, για να «αλιεύσει» ψήφους και να κερδίσει την σχετική πλειοψηφία ; Ειδικά σε μας τους δωδεκανήσιους κατάργησε το αναπτυξιακό μέτρο του μείον τριάντα ( – 30 % ) Φ.Π.Α, που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ από 1η/1ου/87, ενώ είχε υποσχεθεί στην Ρόδο, πως «από 26 Ιανουαρίου 2015, δεν θα συζητείται καν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α»… Και τώρα που δεν θα κυβερνά από τις 8 Ιουλίου, πήγε στην Χάλκη και υποσχέθηκε ( ! ), πως στα μικρά νησιά θα καταργήσει τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. Ποιος ; Εκείνος, που επί 4,5 χρόνια τον είχε αυξήσει, ενώ είχε δεσμευθεί, πως «θα καταργηθεί, γιατί είναι άδικος φόρος που δεν διορθώνεται»…
- Μήπως στις ευρωεκλογές λειτούργησε, στην πράξη, η προσθήκη που έβαλε ο κ. Τσίπρας στον τίτλο του κόμματος του «Προοδευτική Συμμαχία» ;
Εκλέχθηκαν έξι ευρωβουλευτές του : οι τρεις (3) στελλεχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τρεις
(3) της αποκλειθήσας «προδευτικής συμμαχίας». Ποιοί είναι αυτοί ;
- ο κ. Πέτρος Κόκκαλης του Σωκράτη, βασικός μέτοχος του πασίγνωστου ομίλου επιχειρήσεων, που ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «εμβληματικό της διαπλοκής» ( ! )
- η κα Έλενα Κουντουρά, πρώην υπουργός και βουλευτής, τόσο της Ν.Δ, όσο και των ΑΝ.ΕΛ ( ! )
- ο κ. Αλέξης Γεωργούλης, γνωστός όχι από τους προοδευτικούς αγώνες του, αλλά από τα σήριαλ στα τηλεοπτικά κανάλια.
Αυτά ας τα σκεφθούν οι προοδευτικοί πολίτες (και ιδιαίτερα εκείνοι που φεύγοντας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ δυσαρεστημένοι, προτίμησαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για την «πρώτη φορά αριστερά !»), πριν πάνε στις κάλπες και διαμορφώσουν, με την ψήφο τους, το πολιτικό μέγεθος του κάθε κόμματος. Γνήσια προοδευτικό (στο πρόγραμμα και στην συγκρότηση του) είναι το Κίνημα Αλλαγής !”
Κ Ο Σ Μ Α Σ Σ Φ Υ Ρ Ι Ο Υ