Ειδήσεις

Η φάβα και η διατροφική της αξία

Γράφει ο Εμμανουήλ
Μοράρης, διαιτολόγος –
διατροφολόγος

Η Φάβα είναι είδος οσπρίου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη και αντιμετώπιση διαταραχών όπως η δυσκοιλιότητα.
Πλούσια πηγή πολύτιμων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά απορρόφησης.
Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, και ειδικότερα θειαμίνη και φυλλικό οξύ, καθώς και μικρά ποσά βιταμίνης Κ.
Είναι χαμηλή σε λιπαρά και βοηθάει τον οργανισμό να χάσει κιλά.
Εκτός από τη λαχταριστή βελουτέ σούπα με λεμόνι και λάδι, μπορεί να μπει σε σαλάτες και να γίνει ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.
Τέλος, τα όσπρια βοηθούν στο αδυνάτισμα, αφού αποτελούν τροφή με μικρό ποσοστό λίπους και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθώς και καλή πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στον γρήγορο κορεσμό. Ένα απ΄ αυτά είναι η φάβα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου