Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε αγωγή ιατρού κατά υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε μια ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατά τριών εργαζομένων στο ίδιο τμήμα του νοσοκομείου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για βλάβες που υπέστη από εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της από την πρώτη στιγμή που προσελήφθη στο νοσοκομείο σε συγκεκριμένο τμήμα διαπίστωσε ότι αυτό λειτουργούσε επί ενάμιση χρόνο χωρίς ιατρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ιατρική διάγνωση και όλες οι βιοψίες να πηγαίνουν με αποστολή των δειγμάτων προς εξέταση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με τον τρόπο αυτό το έργο του εργαστηρίου και των ανθρώπων που το στελέχωναν περιοριζόταν στην παραλαβή των δειγμάτων, τη συσκευασία τους και την αποστολή τους στο εργαστήριο του ΕΚΠΑ προκειμένου να εξεταστούν και να επιστραφούν τα αποτελέσματα.
Η κατάσταση αυτή σύμφωνα με την ενάγουσα άλλαξε άρδην με την ανάληψη των καθηκόντων της αφού έγινε εφικτή η εφαρμογή ιστοχημικών χρώσεων και όλες οι βιοψίες να γίνονται στη Ρόδο με κάποιες μικρές εξαιρέσεις αφού φρόντισε να εξοπλίσει κατάλληλα το εργαστήριο και πέτυχε μάλιστα κατόπιν αιτήματος της την πρόσληψη επικουρικού γιατρού, θέση την οποία κατέλαβε η δεύτερη των εναγόμενων.
Παρά τις προσπάθειές της για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, άρχισε πολύ γρήγορα να αντιμετωπίζει την αρνητική στάση των εναγομένων και συνεργατών της καθώς είχαν συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς δουλειάς με αποτέλεσμα να δείχνουν απροθυμία να συνεργαστούν.
Έτσι σύμφωνα με την ενάγουσα ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον της με συντονισμένες αναφορές από τους εγκαλουμένους προκειμένου να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος της. Σε αυτές τις αναφορές που υποβλήθηκαν από τους τρεις εναγόμενους στη διοίκηση του νοσοκομείου εμπεριέχονται, όπως υποστηρίζει, ψευδή γεγονότα και άκρως συκοφαντικά για την μηνύτρια-ιατρό όπως ότι δήθεν συμπεριφέρεται αντιδεοντολογικά, βίαια και απειλητικά κι ότι δρα παράνομα, με σκοπό να υποβαθμίσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της προκειμένου να την εξοντώσουν κοινωνικά και επιστημονικά. Τελικά πέτυχαν τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος της, όπου σύμφωνα με αυτήν κατέθεσαν και οι τρεις εναγόμενοι κατασκευασμένες αναφορές αλλά παρόλα αυτά δεν της επετράπη να λάβει γνώση των εμπεριεχόμενων σε αυτήν εγγράφων αλλά ούτε και να παρασταθεί κατά την κατάθεσή της με κάποιον συνήγορο αφού όπως της διευκρίνισαν επρόκειτο για μία αμελητέα υπόθεση που απλά θα έκλειναν.
Τελικά πέτυχαν την πειθαρχική παραπομπή και την απομάκρυνσή της από τη θέση που κατείχε στο Νοσοκομείο και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον συνεχή εκφοβισμό αλλά και τις καθημερινές απειλές που δεχόταν, την οδήγησαν στην απόφαση να αιτηθεί την απόσπασή της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου