Τοπικές Ειδήσεις

Πράσινο Τσάι

Το τσάι είναι γνωστό εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία του ξεκινά από την Κίνα, όπου λέγεται πως το ανακάλυψε τυχαία ο αυτοκράτορας Shen Nung, ενώ το 1871 ιδρύεται το πρώτο τεϊοποτείο. Το κάθε είδος τσαγιού έχει τη δική του ιστορία και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες.
Xαλαρωτικό ή τονωτικό, αρωματικό και ιδανικό για να “στρώσει” ο λαιμός. Το τσάι είναι πολλά περισσότερα από ένα αχνιστό ρόφημα. Βοηθά τον μεταβολισμό σου να πάρει μπρος, είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για να αδυνατίσεις, σε ομορφαίνει και αγαπά την υγεία σου.

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

Πράσινο τσάι
Είναι μια σωστή επιλογή αν θέλετε να ρυθμίσετε το μεταβολισμό σας και να καίτε περισσότερες θερμίδες. Το πράσινο τσάι όμως δεν μένει μόνο εκεί… Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καθημερινές καύσεις του οργανισμού (θερμογονική δράση). Να λοιπόν πως το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει στη προσπάθεια να χάσετε κιλά:
– Συμμετέχει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου
– Αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες. Μελέτες που περιελάμβαναν χορήγηση αφεψήματος πράσινου τσαγιού έδειξαν πως θα μπορούσε να αυξήσει κατά 3-4% την ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά, δηλαδή καθιστά τον ανθρώπινο μεταβολισμό ικανό να ‘καίει’ περίπου 67 θερμίδες επιπλέον κατά τη διάρκεια της μέρας.
– “Καίει” τα αποθηκευμένα λίπη ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους (οξείδωση των λιπών).
– Μεταβάλλει την κατανομή του λίπους (κατανομή/ σύσταση στο σώμα)
– Μειώνει το λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπρόσθετα, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 φλιτζάνια καθημερινά) συνδέεται όχι μόνο με τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και, ιδιαίτερα, με την μείωση του σπλαχνικού (κοιλιακού) λίπους, παράγοντα κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Πράσινο τσάι & υγεία: Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού έχει φανεί ότι μειώνουν την LDL – κακή χοληστερόλη και την πιθανότητα δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και προλαμβάνουν την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Τέλος, το πράσινο τσάι χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στη ρύθμιση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη. Δύναται να προλαμβάνει την εμφάνιση διαβήτη τύπου Ι ή και να ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε επιγαλλοκατεχίνη (EGC), που αποτελεί ενεργή μορφή των κατεχινών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου