Ειδήσεις

Ευκαιρία για τον Μ. Κόκκινο η κοπή της πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού για να πάρει τον σφυγμό της ομογένειας

Στην Ελληνική κοινότητα Παρισίων παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού Μιχαήλ Κόκκινος, με την ευκαιρία της κοπής της Βασιλόπιτας.

Ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και περιχώρων καθώς και με τους εκπροσώπους της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας.

 

Παράδοση και ορόσημο συνεύρεσης για τους Έλληνες του εξωτερικού η κοπή της πίτας, αποτελεί και μια ευκαιρία για την πολιτική ηγεσία για να πάρει τον σφυγμό των ξενιτεμένων.

Ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και

να ακούσει τα αιτήματα της Κοινότητας για την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση και στη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

 

Είχε επίσης μια ξεχωριστή συνάντηση με τον διάσημο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που με το έργο του και τη στάση του «ανυψώνει την Ελλάδα», και όπως ο ίδιος αναγνώρισε

εξέλαβε προσωπικά «ως σταθμό ζωής» τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχε με «αυτού του μεγέθους τον καλλιτέχνη».

 

Κατά την κοπή της Βασιλόπιτας στην Ελληνική Κοινότητα ο κ. Κόκκινος  απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος, εκ μέρους και της πολιτικής ηγεσίας, του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υφυπουργού αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό Τέρενς Κουϊκ.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί ο απόδημος ελληνισμός στο Παρίσι για την Ελλάδα. Στη συμβολή του για τη διατήρηση των παραδόσεων και της γλώσσας. «Τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα και τις αξίες πάνω στις οποίες κρατιέται κάθε λαός».

Ο ΓΓ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην οικονομική κρίση και στην «τιμωρητική Ευρώπη» που τιμωρεί σήμερα τον «κακό μαθητή» και προτιμά να μετράει τον άνθρωπο με τον τραπεζικό λογαριασμό του και όχι με την ανθρώπινη φύση και την αξιοπρέπειά του.

«Δεν είναι η Ευρώπη που είχαν ονειρευτεί οι ιδρυτικοί πατέρες » υπογράμμισε.

Μίλησε για την «άθλια κατηγόρια» εις βάρος του ελληνικού λαού, γιατί «αντί να κατηγορήσουν πολιτικές και πολιτικούς, αντί να κάνουν αυτοκριτική για λανθασμένες ευρωπαϊκές επιλογές διαχρονικά, κατηγόρησαν έναν λαό και αυτό ήταν ένα τεράστιο σφάλμα» τόνισε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη μεταναστευτική κρίση η οποία κατά την άποψη του κ. Κόκκινου συνέβαλε στην ανατροπή της αρνητικής κατάστασης (εις βάρος των Ελλήνων), λόγω του θαυμασμού που προκάλεσε παγκοσμίως, η συμπεριφορά του ελληνικού λαού ο οποίος δεν δίστασε να δώσει χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους που είχαν ανάγκη.

« Νομίζω ότι ήλθε η ώρα να δούμε το πρόβλημα στη βάση του γιατί εμείς και ορισμένες άλλες χώρες όπως η Ιταλία, γινόμαστε αποδέκτες ενός πολέμου του οποίου βιώνουμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Είναι σαν να είμαστε σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι όπου προσπαθούμε να αδειάσουμε το νερό με κουβάδες, ενώ κανείς δεν πάει να κλείσει τη βρύση που συνεχίζει να τρέχει.

Ήλθε η ώρα να πούμε παντού ότι θα πρέπει να σταματήσει να μετριέται ο άνθρωπος με τον αριθμό των μηδενικών στον τραπεζικό του λογαριασμό» υπογράμμισε.

 

Μετά το τέλος της τελετής με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εξέφρασε τη συγκίνησή του για την εικόνα της κατάμεστης αίθουσας και ιδιαίτερα για την παρουσία πολλών νέων τρίτης και τέταρτης γενιάς, που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Δήλωσε επίσης ότι το Παρίσι, απ’ όπου ξεκίνησαν κινήματα όπως αυτό του Μάη ’68 δεν είναι μια τυχαία πόλη.

Κατέληξε λέγοντας σιβυλλικά : «Στη σημερινή εποχή και σε μια Ευρώπη που αδυνατεί να χειριστεί η ίδια τις κρίσεις, το Παρίσι είναι η πόλη που σηματοδοτεί την ανάγκη για κίνημα».

 

Ολυμπία Τσίπηρα από το Παρίσι για το ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου