Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου εισήχθη με απαλλακτική πρόταση Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος μελών πρώην διοίκησης της ΠΑΕ Ρόδος για απιστία με περιουσιακή ζημία άνω των 30.000 ευρώ.
Η Εισαγγελέας, που χειρίστηκε την υπόθεση, εισηγήθηκε συγκεκριμένα να μη γίνει κατηγορία σε βάρος των κ.κ. Μαρτίνη Αντωνίου του Γεωργίου, Ψέλλα Χρυσόστομου του Δημητρίου, Στεφανάρα Κωνσταντίνου του Ιωάννη, Μαντικού Ειρήνης του Μιχαήλ, Τανίδη Γεωργίου του Ιωάννη και Ηλιακίδη Χρήστου του Δημητρίου. Η εισαγγελική πρόταση προκλήθηκε για την επίλυση της διαφωνίας που προέκυψε μεταξύ της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ρόδου και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, επί της ουσίας της υποθέσεως.
Πιο συγκεκριμένα η δικογραφία σχηματίστηκε μετά την κοινοποίηση της από 26.7.2011 εξωδίκου δηλώσεως-καταγγελίας της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Ρόδος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
Ακολούθως διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελήφθησαν ένορκες καταθέσεις αλλά και ανωμοτί εξηγήσεις.
Στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη με την παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης για το αδίκημα της απιστίας με περιουσιακή ζημία άνω των 30.000 ευρώ.
Η κύρια ανάκριση ολοκληρώθηκε με τη μη απόδοση κατηγοριών δια του από 31.8.2017 εγγράφου της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ρόδου (το οποίο επέχει θέση τυπικής κλήτευσης) πλην όμως η δικογραφία επεστράφη στην ανάκριση με την από 16.1.2018 παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Ρόδου ΠΑΕ».
Με το από 31.8.2018 έγγραφο της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ρόδου η δικογραφία επεστράφη με ανεκτέλεστη την προαναφερόμενη παραγγελία με την επισήμανση ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι στην ανώνυμη εταιρεία είχαν λάβει χώρα ζημιογόνες διαχειριστικές πράξεις κατά την έννοια του 390 ΠΚ πλην όμως τα χρέη της εταιρείας οφείλονταν σε οικονομική αδυναμία των μετόχων της ΠΑΕ.
Από το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας, τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τις ανωμοτί εξηγήσεις των κ.κ. Μαρτίνη Αντωνίου του Γεωργίου, Ψέλλα Χρυσόστομου του Δημητρίου, Στεφανάρα Κωνσταντίνου του Ιωάννη, Μαντικού Ειρήνης του Μιχαήλ, Τανίδη Γεωργίου Ιωάννη και Ηλιακίδη Χρήστου του Δημητρίου, άπατες διετελέσαντες μέλη του ΔΣ της προαναφερόμενης ανώνυμης εταιρείας προέκυψαν σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση τα ακόλουθα:
Με την από 16.6.2011 αίτηση του Χρυσόστομου Ψέλλα προς το Μονομελές Πρωτοδικείου Ρόδου ζητήθηκε ο διορισμός προσωρινής διοίκησης της εδρεύουσας στη Ρόδο ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Ρόδος – Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία».
Μέχρι τότε το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούνταν από τους α. Αντώνιο Μαρτίνη του Γεωργίου, Πρόεδρο, β. Χρυσόστομο Ψέλλα του Δημητρίου, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, γ. Κωνσταντίνο Ταρασλιά του Σωτηρίου, μέλος, δ. Σεραφείμ Σαραφίδη του Ελευθερίου, β’ αντιπρόεδρο, ε. Ιωάννη Τσαγκάρη του Τσαμπίκου, μέλος, στ. Νικήτα Χαρτερό του Σάββα, μέλος, ζ. Νικήτα Τσαπαλιό, μέλος, ο οποίος ακολούθως αντικαταστάθηκε με απόφαση του ΔΣ από τον Φανούρη Ροδίτη.
Στις 30.10.2010 παραιτήθηκαν από το ΔΣ οι Μαρτίνης Αντώνιος, Νικήτας Χαρτερός, Φανούρης Ροδίτης και Σεραφείμ Σεραφείδης.
Στη συνέχεια υπεβλήθη η προαναφερόμεη αίτηση και με την από 20.6.2011 Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών ορίστηκαν ως μέλη της προσωρινά διοικούσας επιτροπής οι α. Χρυσόστομος Ψέλλας, β. Γεώργιος Τσέλιος, γ. Εμμανουήλ Βλάχος, δ. Βασίλειος Κατσαράς και ε. Βασίλειος Ντουρουτλής.
Από τον έλεγχο που διεξήγαγε η ως άνω προσωρινά διοικούσα επιτροπή και ειδικά από τον ένορκη κατάθεση του κ. Εμμανουήλ Βλάχου τόσο κατά την προκαταρκτική εξέταση όσο και στην ανάκριση, προέκυψε ότι η ως άνω ανώνυμη εταιρεία είχε μεγάλες χρηματικές οφειλές τόσο προς το Ελληνικό Δημόσιο (οφειλές στη Δ.Ο.Υ.) περί τις 70.000 ευρώ όσο και ως προς ιδιώτες, περί τις 100.000 ευρώ, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από την προηγούμενη δραστηριότητα της εταιρείας ενώ τα λογιστικά- φορολογικά βιβλία της εταιρείας βρίσκονταν σε πλήρη αταξία.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Εισαγγελέας από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψαν εξωτερικές ζημιογόνες πράξεις και μάλιστα τέτοιες που να στοιχειοθετείται αντικειμενικώς το ποινικό αδίκημα της απιστίας (390 ΠΚ) αλλά αντιθέτως προέκυψε εν γένει οικονομική αδυναμία.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
https://www.dimokratiki.gr/18-01-2019/apallaktiki-eisaggeliki-eisigisi-gia-tin-diacheirisi-tis-pae-rodos/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.