Με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων έγινε εν μέρει δεκτή η αίτηση μιας εταιρείας εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κατά εταιρείας με ομοειδές αντικείμενο, που λειτουργεί στη Ρόδο.
Το δικαστήριο με την απόφασή του, υποχρεώνει προσωρινά την καθ’ ης να αφαιρέσει από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, τμήματα που αφορούν στη λειτουργία και στον ρόλο της εταιρείας της, στον σκοπό και στις αρχές του ΣΣΕΔ, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), στο διάγραμμα ροής για τις υποχρεώσεις διαχειριστών ΑΕΚΚ για δημόσια και ιδιωτικά έργα και στις συχνές ερωτήσεις (FQA) και απαντήσεις, που αποτελούν απομίμηση της εργασίας της αιτούσας.
Απειλεί δε σε βάρος της καθ’ ης χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για κάθε παράβαση της παραπάνω διάταξης.
Η αιτούσα λειτουργεί δίκτυο που περιλαμβάνει 95 μονάδες ανακύκλωσης σε 13 Περιφέρειες και 47 Περιφερειακές Ενότητες. Για την προώθηση και επίτευξη των σκοπών της έχει κατασκευάσει και αναρτήσει στο διαδίκτυο από το έτος 2007, την ιστοσελίδα της.
Οπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα αυτή, είναι δημιουργία των στελεχών της εταιρείας, από της κατασκευής της έως και σήμερα, έχει λάβει δε την μορφή την οποία μπορεί να διακρίνει κανείς, από το έτος 2007, το δε περιεχόμενο αυτής δεν είναι μία απλή παράθεση γενικών τυποποιημένων πληροφοριών, αλλά μία πλήρης τεκμηριωμένη παράθεση εξειδικευμένων πληροφοριών και γνώσεων, οι οποίες είτε υπό την μορφή ερωτημάτων ή ζητημάτων τα οποία μπορεί να προκύψουν, είτε υπό την μορφή παροχής κατευθύνσεων και συγκεκριμένων – στηριζομένων στην αυστηρή κείμενη νομοθεσία πληροφοριών, καθιστούν κατανοητό σε κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο συνεργάτη, το ιδιαίτερα ευαίσθητο αντικείμενό της, προσφέροντας τις ενδεδειγμένες λύσεις για το ζήτημα της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων.
Η ροδίτικη εταιρεία, όπως ισχυρίζεται η αιτούσα, στο τελευταίο χρονικό διάστημα, με διάφορα δελτία τύπου, έχει καταστήσει γνωστό, ότι έχει ξεκινήσει, ταυτόσημη με τη δική της επιχειρηματικότητα δραστηριότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ενώ στο διαδίκτυο λειτουργεί ιστοσελίδα.
Η αιτούσα διατείνεται ότι έχει ήδη προβεί σε αναφορά – καταγγελία προς τον ΕΟΑΝ, τη Εναλλακτική Διαχείριση, τον Δήμο της Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δωδεκανήσου, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει έγκριση για την λειτουργία της.
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι έχει αντιγράψει την δομή και τα κείμενα από την ιστοσελίδα της και ότι παραπλανεί την κοινή γνώμη.
Υποστηρίζει ειδικότερα ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αποτελεί πιστή αντιγραφή του περιεχομένου της δικής της το οποίο εξάλλου αποτελεί πνευματική της ιδιοκτησία.
Ισχυρίζεται ότι από μία αντιπαραβολή των δύο ιστοσελίδων αποδεικνύεται ότι η καθ΄ης έχει προβεί σε κακότεχνη πιστή αντιγραφή της μορφής και ιδίως του περιεχομένου της ιστοσελίδας της και με την αίτησή της ζητά να υποχρεωθεί εντός προθεσμίας πέντε 5 ημερών από την επίδοση της αποφάσεως που θα εκδοθεί να αφαιρέσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας την οποία διατηρεί και χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο, για τις ανάγκες τις επιχείρησής της το οποίο αποτελεί πιστή αντιγραφή του περιεχομένου της δικής της ιστοσελίδας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομμάτης.