Ειδήσεις

Τσιόδρας: Από 2.000 έως 3.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 418 τα καταγεγραμμένα

«Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε», τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet

Διευκρινίσεις για τα “fake news” που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας έδωσε ο καθηγητής παθολογίας και υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε», τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet. “Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Επεσήμανε, επίσης, ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Στις νέες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό που έκανε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 418. «Όλοι κινδυνεύουμε από τον ιό», τόνισε ο λοιμωξιολόγος, αναφέροντας ότι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τους 418 κι αυτό γιατί είχαμε συνολικά 31 νέα κρούσματα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Από τα συνολικά 418 κρούσματα, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, 79 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με 13 άτομα να παραμένουν διασωληνωμένα. Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 δείγματα. Μέχρι τώρα πάντως έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 14 άνθρωποι.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

ΠΗΓΉ ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου