Συμβατικές εξηγήσεις υπάρχουν πολλές για την αποχή ρεκόρ (ψήφισαν μόλις 4.062.092 πολίτες σε σύνολο 9.814.685 εγγεγραμμένων) . Τα πολιτικά εγχειρίδια άνοιξαν στις σελίδες της διαχείρισης κρίσεων και κάποιες έτοιμες συνταγές ανασύρθηκαν για να αιτιολογήσουν τα αποτελέσματα. Επιστρατεύτηκαν στατιστικές που δείχνουν ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η αποχή είναι κυρίαρχη, ο καιρός και οι παραλίες, ακόμα και η κόπωση, λόγω συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και άλλα τέτοια. Η αλήθεια είναι πως οι κάλπες δεν αξιοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν οι πολίτες πολιτικές επιλογές, αλλά για να αποδοκιμάσουν τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό. Μία συνειδητή πράξη δυσφορίας προς το πολιτικό σύστημα Επέλεξαν να απέχουν διότι θεωρούν πως η πολιτική και οι πολιτικοί δεν έχουν (ή δεν θέλουν να δώσουν) απαντήσεις στα προβλήματά τους. Δεν θεωρεί ο Έλληνας πολίτης ότι η πολιτική τον αφορά και ότι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για αυτόν. Πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για κάθε δημοκρατία. Όποιος το καταλάβει, το ερμηνεύσει και το προσεγγίσει έτσι, ίσως καταφέρει να αναστρέψει αυτές τις συμπεριφορές. Αλλιώς δεν έχει συναίσθηση ούτε των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων ούτε των απαιτήσεων της εποχής. Ας είμαστε κι ας είστε ειλικρινείς: στα παλιά σας τα παπούτσια έχετε γραμμένη τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, αρκεί να έχετε με το μέρος σας την πλειοψηφία όσων συμμετέχουν.
https://www.dimokratiki.gr/18-06-2024/tha-to-katalavoun/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.