Υπερβολικές προμήθειες σε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ ανεξάρτητου παρόχου υπηρεσιών του είδους στο νησί της Ρόδου με τη χρήση ενός δαιδαλώδους ηλεκτρονικού συστήματος, που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό από τους χρήστες, κατήγγειλε αρμοδίως ένα Ρώσος τουρίστας, που παραθερίζει στο Χαράκι.
Στην αναφορά του Ρώσου τουρίστα που απεστάλη στον Δήμο Ρόδου, στον ΣΕΤΕ, στο γραφείο της υπουργού Τουρισμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο τουριστικό πρακτορείο με το οποίο ταξίδεψε στο νησί, υποστηρίζονται τα εξής:
Πριν δύο μέρες χρησιμοποίησε ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών στην Καλλιθέα για να αναλάβει 2.000 ευρώ. Η κάρτα του είναι συνδεδεμένη με την τράπεζα «Raiffeisen Bank» και ο τηρούμενος εκεί λογαριασμός είναι σε ευρώ.
Με την ανάληψη των 2.000 ευρώ από το συγκεκριμένο ΑΤΜ έλαβε μήνυμα sms από την τράπεζα του, ότι είχαν αναληφθεί 2.292 ευρώ!!
Όπως υποστηρίζει τηλεφώνησε στην τράπεζα του για να καταγγείλει το γεγονός και του απάντησαν ότι δεν ήταν η πρώτη καταγγελία από τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και ότι έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα.
Ισχυρίζεται ότι η τράπεζά του είναι από τις πλέον αξιόπιστες στην Ρωσία και ότι δεν αμφισβητεί ότι θα τον αποζημιώσει.
Χθες ο Ρώσος τουρίστας αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα ο ίδιος και μετέβη στο ίδιο ΑΤΜ.
Με το που εισήγαγε την κάρτα του και έγινε δεκτή από το μηχάνημα ενημερώθηκε, όπως λεεί, ότι δεν θα χρεωθεί για την υπηρεσία που του παρέχει.
Ακολούθως του ζητήθηκε να επιλέξει το ποσό που θέλει να αναλάβει. Προσπάθησε να αναλάβει 10 ευρώ αλλά ενημερώθηκε ότι το ελάχιστο που μπορεί να αναλάβει είναι 20 ευρώ. Επέλεξε 20 ευρώ και εν συνεχεία του ζητήθηκε να επιλέξει, αν θα πραγματοποιήσει την συναλλαγή στο νόμισμα της χώρας του.
Διαπίστωσε ότι την προηγούμενη φορά που είχε κάνει ανάληψη είχε πατήσει την ένδειξη ότι δέχεται την μετατροπή του νομίσματος, αν και δεν υπήρχε λόγος μετατροπής συναλλάγματος γιατί ο λογαριασμός του ήταν σε ευρώ.
Στην δεύτερη ανάληψη που έκανε, όπως περιγράφει, πάτησε την ένδειξη να μην γίνει μετατροπή και τότε το σύστημα άνοιξε ένα άλλο παράθυρο με δύο νέες επιλογές «Να επιτραπεί η μετατροπή» «Να επιτραπεί χωρίς μετατροπή».
Ο Ρώσος επέλεξε να επιτραπεί η συναλλαγή χωρίς μετατροπή και το σύστημα του έδωσε τα 20 ευρώ αλλά τον χρέωσε με 3 ευρώ προμήθεια.
Υποστηρίζει ότι ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού που αναλαμβάνει κανείς η προμήθεια είναι 15%!
Σε ΑΤΜ συστημικής τράπεζας, όπως τονίζει, η προμήθεια είναι 1% και την μοιράζονται οι δύο τράπεζες αυτή που δίνει τα χρήματα και αυτή στην οποία τηρείται ο λογαριασμός.
https://www.dimokratiki.gr/18-07-2017/ypervolikes-chreosis-touriston-apo-ta-atm/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.
Το ΑΤΜ ήταν ελληνικής τράπεζας ή Euronet ;