Ειδήσεις

Αφιέρωμα σε ροδίτικη επιχείρηση από την ΤUI

ΤUI: Παραδοσιακό ελαιόλαδο από τη Ρόδο

O Αλέξανδρος Πασσαλής αποκαλύπτει περισσότερα για  την παραγωγή του ελαιολάδου και  μας πηγαίνει πολύ πίσω στην ιστορία του ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια των ειδυλλιακών οικογενειακών διακοπών σας στο Alex Beach Hotel στη Ρόδο έχετε τη μοναδική ευκαιρία να βυθιστείτε στον κόσμο της παραδοσιακής παραγωγής ελαιολάδου και να είναι μέρος της ειδικής ιστορίας του ξενοδοχείου με τα 300 ελαιοδενδρά του.Olive Tree Ρόδου

Η ιστορία του Alex Beach

Εκτός από τις πολλές ελιές σας περιμένουν στο Alex Beach Hotel στη Ρόδο δύο πισίνες, μία από αυτές, ακόμη και με νεροτσουλήθρα. Ένα ευρύ φάσμα του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας δε θα βαρεθείτε ποτέ.

Η παράδοση της παραγωγής ελαιολάδου είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία του μικρού χωριού του Θεολόγου στη Ρόδο. Βοήθησε τους κατοίκους για πολλά χρόνια για να παράγουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Υπήρχε ήδη εκείνη την εποχή ένας στενός δεσμός μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης.

Επίσης ο Αλέξανδρος Πασσαλής, όνομα  το οποίο έχει δοθεί  στο Alex Beach Hotel και το δικό του ελαιόλαδο , είχε μια πολύ στενή σχέση με την παραδοσιακή παραγωγή ελαιολάδου. Αγόρασε το 1975 ένα μεγάλο κομμάτι γης στο Θεολόγο και φύτεψε εκεί αρκετές εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Ωστόσο, το όνειρό του να χτίσει σε αυτό το μέρος  ξενοδοχείο, δεν μπορούσε πλέον να εκπληρωθεί, επειδή  πέθανε την ίδια χρονιά.

Στη δεκαετία του ’90 όμως το  όνειρο του Αλέξανδρου  πραγματοποιήθηκε από τον γιο του Νίκο.  Ο Νίκος διατήρησε την πλειοψηφία των ελαιόδεντρων, γι αυτό και  το ξενοδοχείο είναι  χτισμένο μέσα σε 300 ελαιόδεντρα.

Ο  νεότερος Αλέξανδρος – ο οποίος πήρε το όνομά του από τον παππού του, ήταν σε νεαρή ηλικία μέρος της παράδοσης και βοήθησε ενεργά στη συγκομιδή. Ανακάλυπτε όλο και περισσότερο το πάθος του για την παραγωγή ελαιολάδου, και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων με σκοπό να εκσυγχρονίσει την παραγωγή της οικογένειάς του και να τελειοποιήσει τη γεύση του ελαίου.

Αλέξανδρος Πασσαλής

Σήμερα ο Αλέξανδρος είναι ο διευθυντής του ξενοδοχείου και  δύο φορές την εβδομάδα οργανώνει  γευσιγνωσία ελαιολάδου στο ξενοδοχείο,ώστε να φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στην παράδοση και τις ιδιαιτερότητες του ελαιολάδου.

Η σημασία του ελαιολάδου για το Alex Beach Hotel

Λόγω των κλιματικών συνθηκών, το Alex Beach Hotel είναι ανοιχτό μόνο από το Μάιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Ακριβώς πάνω στην σύνδεση με την καλοκαιρινή περίοδο τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, γίνεται η μεγάλη συγκομιδή της ελιάς, κατά την οποία ολόκληρη η οικογένεια Πασσάλης, καθώς και πολλοί κάτοικοι του χωριού Θεολόγος και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, βοηθούν σε αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, όχι γεφυρώνεται η μακρά διάρκεια της χειμερινής περιόδου για το προσωπικό του ξενοδοχείου, που διαφορετικά θα ήταν άνεργοι, αλλά επίσης δημιουργείται μία στενή σχέση μεταξύ της οικογένειας Πασσάλη και των κατοίκων του χωριού, καθώς και του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Η ελιά

Λόγω των 300 ελαιόδεντρων, το ξενοδοχείο μπορεί να είναι εντελώς αύταρκες σε ελαιόλαδο και, χάρη στην καλή συγκομιδή τα τελευταία χρόνια άρχισαν να εμφιαλώνουν και να πωλούν στους πελάτες του το ελαιόλαδο. Εν τω μεταξύ, το ελαιόλαδο του ξενοδοχείου μπορείτε να το βρείτε ακόμη και σε άλλα εστιατόρια του νησιού της Ρόδου και σε καταστήματα delicatessen μικρά.
Στο μέλλον, η συγχώνευση έχει προγραμματιστεί με μέλη της οικογένειας και τους τοπικούς παραγωγούς ελαιολάδου της περιοχής του Θεολόγου, ώστε να αυξήσουν την παραγωγή ακόμη περισσότερο.

Εδώ, όμως, πάνω από όλα μετράει  η ποιότητα του ελαίου και όχι η ποσότητα.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου “Αλέξανδρος”

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε σχέση με την παραγωγή του ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο στην τρίτη θέση,  είναι στην πρώτη θέση στην κατανάλωση ελαιολάδου. Τόσο η υψηλή μέση ηλικία των Ελλήνων, καθώς και αρκετές μελέτες έχουν δείξει τη θετική επίδραση της κατανάλωσης του ελαιολάδου στην υγεία μας.

Αλλά εκτός από το θέμα της υγείας του  το ελαιόλαδο «Αλέξανδρος»,  με τη βελούδινη  αρωματική γεύση του, είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του μικρού χωριού Θεολόγος.

Ελιά Αλέξανδρος

Κατά την ιταλική κατοχή του νησιού της Ρόδου πολλές ιταλικές οικογένειες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή γύρω από το Θεολόγο και έφεραν χαρακτηριστική ποικιλία ελιάς τους στον Θεολόγο. Έτσι, φύτεψε ο παππούς του Αλέξανδρου δίπλα από αυτές  και ελαιόδενδρα «Κορωνέικης» ποικιλίας έχοντας επίσης ιταλικές ελιές στην ιδιοκτησία του. Το μίγμα 80% Κορωνέικης ποικιλίας και  20% Ιταλικής είναι αυτό που δίνει μια ξεχωριστή νότα στο ελαιόλαδο του ξενοδοχείου σήμερα. Δίνει στο λάδι μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη γεύση και αποτελεί την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και πικρό.

Τόσο η βελούδινη απαλή γεύση με τη μικρή οξύτητα, καθώς η μυρωδιά του πράσινου μήλου, φρέσκο ​​χορτάρι και πικραμύγδαλου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Ελαιόλαδο πρόγευση των ελαίων στο Alex Beach Hotel

Δύο φορές την εβδομάδα υπάρχει στο Alex Beach Hotel  γευσιγνωσία ελαιολάδου, στην οποία όλοι οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να παραστούν. Ο Αλέξανδρος αφηγείται  την ιστορία της οικογένειας Πασσάλη και την προέλευση του ελαιολάδου που αποτελεί παράδοση για το Alex Beach Hotel.

Ελαιόλαδο πρόγευση των ελαίων Alex Beach Ρόδος

Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι ταξιδιώτες ενημερώνονται για  την ελληνική παράδοση και  την παραγωγή ελαιολάδου, στον Θεολόγο και το Alex Beach Hotel  τόσο ξεχωριστά.

http://blog.tui.com

διαβάστε εδώ το άρθρο αυτούσιο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου