Τις εντυπώσεις έκλεψε στον διαγωνισμό «Lady Amarena» η Ρόδια Μάγδα Διαμαντή, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα σε ένα event που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Barladies από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν για την δημιουργία του καλύτερου κοκτέιλ με Amarena Fabbri, και μπορεί να επελέγη τελικά το κοκτέιλ της διαγωνιζόμενης από την Κίνα, όμως η Μάγδα Διαμαντή με το “Cherry Brulee” κατάφερε να κερδίσει τη δική της θέση στην παγκόσμια «μπαρ σκηνή», στέλνοντας το μήνυμα ότι ήρθε για να μείνει!
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις barladies ήταν ιδιαιτέρως σκληρός και παρ΄ό,τι πρώτη φορά σε διεθνή διαγωνισμό, η Μάγδα Διαμαντή, απέδειξε την αξία της και στάθηκε δίπλα σε διαγωνιζόμενες που έχουν διανύσει… χιλιόμετρα πίσω από τις μπάρες.
Η συνταγή του κοκτέιλ της “Cherry Brulee”, διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Με το μέλλον να ανοίγεται μπροστά της και την ίδια να επιστρέφει χθες από την Μπολόνια της Ιταλίας, η Μάγδα προετοιμάζεται για την εκδήλωση που θα γίνει φέτος στο πλαίσιο της επετείου των 10 χρόνων του Athens bar show, στις 4 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή γυναικών bartenders από την ελληνική και διεθνή σκηνή. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις γυναίκες bartenders και να εμπνεύσει περισσότερες να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της εστίασης.
Επίσης, θα συμμετέχει ως εισηγήτρια στο πλάι του manager και ιδιοκτήτη της “Barevolution” Δημήτρη Καντιμοίρη, στα σεμινάρια bartending που θα γίνουν φέτος για 3η χρονιά στο νησί και για πρώτη φορά σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ. Όπως λέει η ίδια είναι ο ιδανικός συνδυασμός του πτυχίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκπαιδευτικός και του πάθους της που είναι το μπαρ. «Χαίρομαι που επιτέλους μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω γνώσεις και εμπειρία και γιατί όχι να εμπνεύσω και να βοηθήσω και άλλους στην πορεία και την εξέλιξή τους», είπε χαρακτηριστικά.
Η Μάγδα Διαμαντή, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της το 2013 και με δεδομένο το ενδιαφέρον της και την αγάπη της για το χώρο της εστίασης και ειδικότερα του μπαρ, αποφάσισε να φοιτήσει σε Σχολή bar academy στην Αθήνα και να αποκτήσει την εξειδίκευση που χρειαζόταν για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, καθώς και για να έχει καλύτερη γνώση του αντικειμένου αλλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της, σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο. Δούλεψε στην Αθήνα για δύο χρόνια και ερχόταν στη Ρόδο για σεζόν μέχρι που επέστρεψε μόνιμα.
Επιστρέφοντας στη Ρόδο το 2014 εντάχθηκε στο δυναμικό της Barevolution. Πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρόδο αλλά και στα Δωδεκάνησα και σε κάποιες περιπτώσεις πλέον και πανελλαδικά και διεθνώς με αντικείμενο το Bar consulting (συμβουλευτική εταιρεία επιχειρήσεων όσον αφορά το στήσιμο και τη στελέχωση ενός μπαρ), Bar Catering (αναλαμβάνει το Bar Catering σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις), Bartending Seminars (εκπαίδευση – σεμινάρια για επίδοξους Bartenders) κ.ά.
Εργάστηκε σε αρκετά μαγαζιά στο νησί αποκτώντας εργασιακή εμπειρία ενώ έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και έχει ολοκληρώσει το δεύτερο επίπεδο του WSPC (Wine and Spirits Professional Center) το οποίο εξασφαλίζει πιστοποίηση παγκόσμιου κύρους από την Μεγάλη Βρετανία.