Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο «βάλλει» κατά της «δημοκρατικής» γιατί απεκάλυψε ότι ζήτησε με προσφυγή του να ακυρωθεί η αριθ. 708/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Ρόδου για το έτος 2023.
Επιδιώκει δε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας δήθεν ότι η απόφαση για την οποία ζήτησε την ακύρωση της δεν αφορά σε παράταση των μειώσεων που έγιναν από τον Ιανουάριο του 2021 των ανταποδοτικών τελών προς όφελος των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως, των υπέρογκων αυξήσεων και των προβλημάτων του κορωνοϊού αλλά κάτι άλλο… Με την ίδια απόφαση τέθηκαν μάλιστα σε ισχύ ειδικά καθεστώτα χρεώσεων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου και οι δαπάνες για το οικονομικό έτος 2023.
Η προσφυγή του Συλλόγου Υπαλλήλων είναι σαφής και δεν ζητά την εν μέρει ακύρωση της αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής. Θεωρεί ότι “μαγειρεύτηκαν” νούμερα από την δημοτική αρχή αλλά η ουσία είναι ότι ζητά την ακύρωση της απόφασης παράτασης των ελαφρύνσεων στους πολίτες. Αυτή είναι η αλήθεια!!
Η «δημοκρατική» καλεί τον Σύλλογο να δώσει στη δημοσιότητα την προσφυγή του ολόκληρη και ολόκληρη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αντί να βλέπει συνεχώς «φαντάσματα».
Στο δελτίο τύπου του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ρόδος 18/11/2022
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ
Αρ.Πρωτ.: 94
Δελτίο Τύπου
(Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”)
Στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” δημοσιεύθηκε χθες (17/11/2022) άρθρο με τον τίτλο : “Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου βάλλει κατά της απόφασης καθορισμού μειωμένων ανταποδοτικών τελών!”.
Ο συντάκτης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει μέσα από το περιεχόμενο του παραπάνω άρθρου, τον προβοκατόρικο τίτλο που επέλεξε για να συκοφαντήσει τον Σύλλογο. Την αλήθεια μπορεί να την δει ο καθένας εάν «ανοίξει» το άρθρο και δεν σταθεί μόνο στην ανάγνωση του τίτλου, όπου εκεί αναφέρονται καθαρά οι λόγοι προσφυγής του Συλλόγου στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην πλήρη έλλειψη αιτιολογίας να εμφανίζει ο Δήμος μειωμένα έξοδα από τα ανταποδοτικά τέλη (που αφορούν το αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων), παρ’ όλο που η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει κατακόρυφα. Ο λόγος βέβαια είναι προφανής : να δικαιολογήσει τα έξοδα από την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι βάλλουμε κατά των μειώσεων στα τέλη σε ευπαθείς ομάδες. Από το αυθαίρετο συμπέρασμα του συντάκτη φανερώνεται πως στόχος του είναι ο Σύλλογος και ο αγώνας του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που θα στοιχίσουν στο Ροδιακό λαό πανάκριβα.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Δέσποινα (Ντέπη) Μιχαηλίδη
Ο Γενικός Γραμματέας
Σκουμιός Κωνσταντίνος
Στο ρεπορτάζ της “δημοκρατικής” που δημοσιεύθηκε προχθές αναφέρονται τα ακόλουθα απολύτως αληθή:
Kαι νέα ειδική διοικητική προσφυγή κατά αποφάσεως συλλογικού οργάνου του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα κατά της με αριθ. 708/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Ρόδου για το έτος 2023 υπέβαλε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου.
Η δημοτική αρχή από τον Ιανουάριο του 2021 είχε προχωρήσει σε μειώσεις των ανταποδοτικών τελών προς όφελος των πολιτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως, των υπέρογκων αυξήσεων και των προβλημάτων του κορωνοϊού, ενώ παραπέρα έθεσε σε ισχύ ειδικά καθεστώτα χρεώσεων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Με την ως άνω απόφαση καθορισμού ανταποδοτικών τελών, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου και οι δαπάνες για το οικονομικό έτος 2023.
Οπως διατείνεται ο σύλλογος η απόφαση στηρίχθηκε στις ανταποδοτικές δαπάνες του έτους 2022 και 2021, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως πρόβλεψη για το 2023 και στα ανταποδοτικά τέλη, έχουν… «τεχνηέντως κατατεθεί ψευδή ποσά, τα οποία δεν αιτιολογούν με κανέναν τρόπο»!
Ισχυρίζεται ότι αναφέρεται «ως αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας, το ποσό των 1.100.000 ευρώ, ενώ ήδη από το έτος 2020, το ποσό αυτό είναι 2.300.000 ευρώ».
Υποστηρίζει παραπέρα ότι η Οικονομική Επιτροπή «προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να μας πείσει ότι μέσω των ανταποδοτικών τελών μπορεί να διαθέσει το ποσό των 14.812.407,60 ευρώ (συν / πλην του νόμιμου 10%), το οποίο απαιτείται για δαπάνες συμφωνίας στο πλαίσιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών, ήτοι στην ιδιωτική καθαριότητα».
«Είναι απορίας άξιο πως εν μέσω απανωτών αυξήσεων της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η Επιτροπή ενέκρινε κονδύλιο κάτω του μισού από την περσινή και προπέρσινη τιμή».
Αναφέρει ο σύλλογος παραπέρα σε ό,τι αφορά στις παροχές σε γάλα, ο προϋπολογισμός του έτους 2020, ήταν 41.000, ενώ για το έτος 2023, μόλις τα μισά, ήτοι 26.000 ευρώ και όπως διατείνεται «θέλει να παρουσιάσει μειωμένα έξοδα ώστε να πείσει ότι υπάρχουν αρκετά κονδύλια για να πληρωθεί η ιδιωτική υπηρεσία καθαριότητας και να δώσει ουσιαστικά την καθαριότητα στον ιδιωτικό τομέα».