Στα δορυφορικά «μάτια» που έχει εγκαταστήσει η ΕΥΑΘ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό την παρακολούθηση της ποιότητας και της στάθμης των υδάτων της Ρόδου αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Συγκεκριμένα, η ΕΥΑΘ μέσω της θυγατρικής της ΕΥΑΘ Υπηρεσίες Α.Ε., υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση της ποιότητας και της στάθμης των υδάτων του ταμιευτήρα του φράγματος Γαδουρά, στη Ρόδο, με τη χρήση δορυφορικών μέσων τηλεπισκόπησης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει διάρκεια 18 μηνών. Οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΥΑΘ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα περιλαμβάνουν, εκτός από την παρακολούθηση μέσω δορυφορικών δεδομένων των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών των υδάτων στον ταμιευτήρα Γαδουρά, και εκτίμηση των επιπτώσεων στην ποιότητα των υδάτων του ταμιευτήρα από τις πυρκαγιές του 2023 σε δασικές εκτάσεις, καθώς και τη δυνατότητα πιθανών μέτρων πρόληψης.
«Το νερό ως πηγή ζωής, απαιτεί την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Φράγμα Γαδουρά και στο Υδραγωγείο από την Περιφέρεια μας που έχει και την ευθύνη διαχείρισης του μεγαλύτερου τεχνικού έργου που έγινε στο Αιγαίο. Την σοβαρότητα που εγγυάται την άρτια και συνεχώς αναβαθμισμένη και συνεχή λειτουργία ενός έργου που η Περιφέρεια μας παρέλαβε εγκαταλειμμένο εργοτάξιο και του έδωσε ζωή, έδωσε νερό στη Ρόδο» αναφέρει ο κ. Γιώργος Χατζξμάρκος.
Το ήδη προβλήθηκε σε όλη τη χώρα τηλεοτπικά όπως θα μπορούν να δουν οι αναγνώστες από την ανάρτηση του κ, Χατζημάρκου
Η ανάρτηση του αναλυτικά:
Μια συνεργασία της Περιφέρειας μας με την ΕΥΑΘ πάνω σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, μας έδωσε τη δυνατότητα δορυφορικής παρακολούθησης του ταμιευτήρα του Φράγματος Γαδουρά. Παρακολούθησης και άντλησης σημαντικών πληροφοριών που φτάνουν ακόμα και σε ποιοτικά στοιχεία του νερού που βρίσκεται στον ταμιευτήρα.
Το νερό ως πηγή ζωής, απαιτεί την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Φράγμα Γαδουρά και στο Υδραγωγείο από την Περιφέρεια μας που έχει και την ευθύνη διαχείρισης του μεγαλύτερου τεχνικού έργου που έγινε στο Αιγαίο. Την σοβαρότητα που εγγυάται την άρτια και συνεχώς αναβαθμισμένη και συνεχή λειτουργία ενός έργου που η Περιφέρεια μας παρέλαβε εγκαταλειμμένο εργοτάξιο και του έδωσε ζωή, έδωσε νερό στη Ρόδο.
Καλημέρα