Μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην ένδικη διαφορά μεταξύ εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών του Δήμου Ρόδου και ενός Ροδίτη, με στενούς δεσμούς με την αυτοδιοίκηση, προκάλεσε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, που διενεργήθηκε από την Πταισματοδίκη Ρόδου, στο πλαίσιο της ποινικής αξιολόγησης μηνύσεως της πρώτης κατά του δεύτερου.
Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση με απόφαση, που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, αναβλήθηκε η έκδοση οριστικής απόφασης και διατάχθηκε η διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης.
Η εταιρεία με αγωγή, που συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, διατείνεται συγκεκριμένα ότι υπεξαιρέθηκαν με τη χρήση πλαστών συμβάσεων, σημαντικά ποσά από τις οικονομικές υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου.
Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας της υποθέσεως η Πταισματοδίκης Ρόδου ανέθεσε σε ειδική γραφολόγο να διαπιστώσει εάν σε σύμβαση εκχώρησης απαίτησης η υπογραφή που τέθηκε ανήκει στον εκπρόσωπο της εταιρείας ή στον καταγγελλόμενο Ροδίτη.
Από την γραφολογική εξέταση πιθανολογείται ότι η υπογραφή είναι γνήσια του εκπροσώπου της εγκαλούσας εταιρείας, ενώ με πιθανότητα που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας, κρίθηκε ότι η ίδια υπογραφή δεν έχει τεθεί από τον Ροδίτη!
Ουσιαστικά δηλαδή, η γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, καταρρίπτει έναν από τους κύριους ισχυρισμούς της εγκαλούσας εταιρείας. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αστικής διαφοράς, μετά την έκδοση της ως άνω απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, θα παραγγελθεί και δεύτερη γραφολογική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ενδιαφέρον.
Η εταιρεία διατείνεται ότι από το έτος 2007 και μετά, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε διαγωνισμό του τότε Δήμου Ιαλυσού για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο «Εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και οδοκαθαρισμού» και ενόψει του γεγονότος ότι οι δραστηριότητές της στο νησί ολοένα και διευρύνονταν, αναπτύχθηκαν μεταξύ της εταιρείας και του Ροδίτη σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, διαμορφώνοντας τους όρους μίας στενής και συστηματικής συνεργασίας η οποία διήρκεσε μέχρι και το καλοκαίρι του 2012, οπότε και διεκόπη.
Όπως διατείνεται, την 21η Δεκεμβρίου 2011, υπέγραψε υπό την ιδιότητα της «αναδόχου -εκμισθώτριας» με τον τότε δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά σύμβαση μίσθωσης, με την οποία εκμίσθωσε στον Δήμο έξι απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, ένα απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 2 κυβικών μέτρων και ένα τετραξονικό φορτηγό. Η σύμβαση ορίσθηκε να είναι τρίμηνης διάρκειας, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Σε εκτέλεση της σύμβασης μίσθωσης, εκδόθηκαν δύο τιμολόγια αξίας 138.323,23 και 276.646,46 ευρώ.
Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας και των αρμοδίων οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, η ενάγουσα πληροφορήθηκε, όπως υποστηρίζει, την ύπαρξη και κατάρτιση ενός ανύπαρκτου εγγράφου, ήτοι μίας πλαστογραφημένης από την αρχή έως το τέλος υποτιθέμενης «Σύμβασης Εκχώρησης Απαιτήσεως» μεταξύ της εταιρείας και του Ροδίτη, με φερόμενη ημερομηνία υπογραφής την 6η Απριλίου 2012 και την είσπραξη από τον εναγόμενο από το ταμείο του Δήμου στις 3.8.2012, ποσού 109.704,63 Ευρώ και εν συνεχεία, στις 26 Οκτωβρίου 2012, την είσπραξη του Φ.Π.Α., που αντιστοιχεί στο ανωτέρω ποσό, ήτοι 19.079,07 ευρώ.
Η ενάγουσα ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπέγραψε με τον εναγόμενο σύμβαση εκχώρησης, η οποία της απεστάλη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2012.
Στο έγγραφο, όπως διατείνεται, έχει τεθεί από τον ίδιο η σφραγίδα της εταιρείας και η «δήθεν» υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου της, υπό την ιδιότητα του προέδρου και δ/ντος συμβούλου.
Στο κείμενο της σύμβασης, η εταιρεία εμφανίζεται να εκχωρεί στον εναγόμενο μέρος των απαιτήσεών της έναντι του Δήμου Ρόδου ύψους 414.969,69 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α (16%) ακόμη και εκείνες που αφορούν το έργο αποκομιδής απορριμμάτων στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, συνολικού ποσού 126.000,00 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α..
H εταιρεία υποστηρίζει ότι, όπως, προκύπτει ευθέως η σύμβαση είναι πλαστογραφημένη, από το περιεχόμενο και τη διατύπωσή της.
Εμφανίζεται μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζεται, να εκχωρεί ανύπαρκτες απαιτήσεις της έναντι του Δήμου Ρόδου, από υπηρεσίες, που ουδέποτε είχε αναλάβει δυνάμει σχετικής σύμβασης.
Συγκεκριμένα σε αντίθεση με τα όσα αναφέρονται στην σύμβαση εκχώρησης, όπως ισχυρίζεται, δεν υφίσταται, αλλά ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου Ρόδου σχετική με την περισυλλογή απορριμμάτων από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.
Για το θέμα, όπως υποστηρίζει, ενημερώθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και ο Δήμος Ρόδου χωρίς να ενημερώσει σχετικά τις αρχές!!
Διατείνεται ακόμη ότι ο Ροδίτης εισέπραξε ακόμη 93.848,24 ευρώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου ως εκπρόσωπος της και δεν το απέδωσε.
https://www.dimokratiki.gr/19-03-2016/mpleximata-tin-simvasi-gia-tin-apokomidi-ton-skoupidion/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.