Ειδήσεις

Β. Λεβέντης, από τη Ρόδο: «Η οικουμενική κυβέρνηση τελευταία ευκαιρία της χώρας»

Σκληρή γλώσσα κατά των συνδικαλιστών χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, όπου βρέθηκε για να παραστεί στην έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αχρήστεψαν τον θεσμικό τους ρόλο χρησιμοποιώντας τα συνδικάτα ως αναβατόρια για να ανελιχθούν πολιτικά. Παράλληλα παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για την ανάπτυξη, το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τα εθνικά ζητήματα.
«Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αχρήστεψαν τον θεσμικό τους ρόλο»
«Παλαιότερα οι συνδικαλιστές είχαν δύναμη αλλά ανήκαν σε κόμματα και πολλοί από αυτούς πολιτεύονταν και στη συνέχεια γίνονταν βουλευτές. Χρησιμοποιούσαν, δηλαδή, τα συνδικάτα σαν αναβατόριο για να γίνουν βουλευτές. Τότε ο συνδικαλισμός είχε δύναμη, τώρα πλέον με τα μνημόνια και την Ευρώπη δεν έχει καμία απολύτως δύναμη. Εγινε διακοσμητικός και κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν τους συνδικαλιστές, τους οποίους κατηγορούν ότι ειναι παλαιομοδίτες και ότι εκπροσωπούν βολεμένες κατηγορίες εργαζομένων. Οι ίδιοι συνδικαλιστές, με το να ανήκουν σε κόμματα ως εξαρτημένα όντα έχασαν την δύναμή τους, αχρήστεψαν τον θεσμικό τους ρόλο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ειναι σήμερα απροστάτευτοι σε όσα αποφασίζονται από τα κέντρα του καπιταλισμού.
Κατά την ομιλία μου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ζήτησα από τους συνδικαλιστές να ξεκινήσουν διάλογο για όλα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και να μην εστιάζουν μόνο στην διατήρηση των κεκτημένων όσων εργάζονται αλλά και να κοιτάξουν και τα 2.000.000 των ανέργων. Κανένα κόμμα δεν έχει πρόγραμμα για αυτά τα 2.000.000 ανέργων, όλοι μιλούν για το πώς θα περιφρουρηθούν τα δικαιώματα όσων είναι στην αγορά εργασίας. Η ΓΣΕΕ ως ένα μεγάλο συνδικαλιστικο όργανο των εργαζομένων πρέπει να γνωρίζει ότι δεν περιφρουρείς τα προβλήματα των εργαζομένων αν δεν λύνεις συγχρόνως και τα προβλήματα των ανέργων».
«Η χώρα χρειάζεται
πολιτική σταθερότητα»
«Για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, πρέπει να δώσουμε εικόνα πολιτικής σταθερότητας και να μην έχουμε κυβερνήσεις με οριακή πλειοψηφία. Μία κυβέρνηση ευρυτέρου πέλματος, οικουμενική ειναι αυτή που θα δώσει τη λύση, χωρίς τη συμμετοχή όμως της Χ.Α. και του ΚΚΕ διότι οι απόψεις τους ειναι εξτρεμιστικές. Τα υπόλοιπα κόμματα τι έχουν να χωρίσουν εκτός από εγωισμούς; Μία οικουμενική, λοιπόν, κυβέρνηση, ειναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας, θα φέρει επενδύσεις, οι επενδύσεις θα τονώσουν την οικονομία και έτσι θα αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των ανέργων. Βεβαίως έχω δει και πολλούς εργοδότες να καταστρέφονται, να χάνουν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους. Γι΄αυτούς δεν πρέπει να μιλήσουμε κάποια στιγμή; Οταν η χώρα γίνει σοβαρή, τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».
«Δεν βάζω πλάτη σε κάποιον που με κοροϊδεύει»
«Εδώ όμως βλέπουμε αυτή τη στιγμή να συμβαίνει το εξής: ο Τσίπρας προσπαθεί να πάρει από τα υγιή ταμεία χρήματα για να σώσει τα προβληματικά και στο τέλος θα πεθάνουν όλα μαζί. Αυτά ειναι ανέντιμα πράγματα. Εγώ δεν θα βάλω πλάτη σε κάποιον που έρχεται να με κοροϊδέψει. Ενώ υποσχέθηκαν άλλα πράγματα, πάνε τώρα ανεντίμως και υπούλως να τα κόψουν όλα. Εκεί ενίσταμαι. Εγώ έχω πει προς τον ΣΥΡΙΖΑ να πει στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα τι σκοπεύει να κάνει, να πάει σε εκλογές και αν ψηφιστεί, να τα υλοποιήσει. Η δική μας πρόταση για το ασφαλιστικό είναι να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις, να συγχωνευθούν σε μία οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών και να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων».
«Οι διμερείς επαφές με την Τουρκία καίνε εμάς»
«Είχα πει στον Τσίπρα να μην πάει στην Σμύρνη και να αφήσει την Μέρκελ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για το προσφυγικό. Επρεπε οι συζητήσεις να γίνουν σε επίπεδο Ευρώπης Τουρκίας, όχι Ελλάδας Τουρκίας. Αυτή η διμερής σχέση ειναι πολύ βολική για τους Τούρκους εις βάρος της Ελλάδας. Το είχα πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν πάτε σε διμερείς επαφές με τους Τούρκους, καήκαμε! Οι Τούρκοι, όταν βρίσκουν Ελληνα αρχίζουν τα δικά τους ότι τα Δωδεκάνησα ειναι αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ότι το Καστελόριζο ειναι Ανατολική Μεσόγειος και όχι Δωδεκάνησα, ότι δεν θα δίνουν λογαριασμό για το FIR Αθηνών, ότι δεν αναγνωρίζουν τα 10 μίλια εναερίου χώρου κλπ. Οταν τα λένε μόνοι τους, καλώς τα λένε όταν όμως τα λένε ενώπιον ενός Ελληνα πρωθυπουργού που σιωπά, αυτοί θεωρούν ότι τα θέτουν επισήμως. Οι Τούρκοι θέλουν και τα λεφτά της Ευρώπης, και βίζα ελεύθεροι να κυκλοφούν σε ολόκληρη την Ευρώπη και να πάρουν το μισό Αιγαίο της Ελλάδας. Αν, πλησιάζοντας την Ευρώπη, δεν έχουν παραιτηθεί από αυτές τις αξιώσεις, τότε θα μπουν στην Ευρώπη με τις αξιώσεις και τότε πια θα έχουμε ένα μόνιμο καρκίνωμα, ένα casus belli μόνιμο. Η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό πρέπει να γίνει με την Μέρκελ και σιγα σιγά θα πρέπει οι παράτυποι μετανάστες να επιστρέφουν και από την Τουρκία με αεροπλάνα και πλοία να μεταφερθούν στις χώρες, βάσει της συμφωνίας που θα γίνει. Αν εγκλωβιστούν εδώ 100.000 να μας δίνουν λεφτά να τους ταϊζουμε. Εκεί που βρίζαμε την Μέρκελ τώρα κρεμόμαστε από το μεσοφόρι της…».
Η συγκίνηση του Β. Λεβέντη για τα εθνικά θέματα
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, συγκινήθηκε ιδιαιτέρως όταν μίλησε στους δημοσιογράφους για την συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη. «Οταν ήρθε ο Αμερικανός πρέσβης στο γραφείο μου κι αφού τελειώσαμε τη συζήτηση για το πότε θα πέσει ο Τσίπρας και για το προσφυγικό με ρώτησε αν θέλω να μεταφέρει κάτι στον Αμερικανό πρόεδρο. Του είπα, τρία πράγματα θα μεταφέρετε, αν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Το πρώτο, (σ.σ. στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης συγκινήθηκε και δακρυσμένος αναφέρθηκε στα τρία ζητήματα), θα αλλάξουν τα Σκόπια όνομα, το δεύτερο η Κύπρος να μείνει ένα ενιαίο κράτος της Ε.Ε. και το τρίτον να του μεταφέρετε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα, που είναι σταθερή σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου βλέπει τους Αμερικανούς να είναι με μία Τουρκία που ήταν πάντα διπρόσωπη και δίγλωσση».
Πριν την συνέντευξη τύπου, ο κ. Λεβέντης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν το Δήμο Ρόδου και την αυτοδιοίκηση γενικότερα, με αιχμή του δόρατος το προσφυγικό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου