Δεν έχει βρεθεί κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Υγείας – Τι είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει τις όποιες αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν θέλει να δίνει παραπάνω ελπίδες και πως αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει νομοθετηθεί είναι ότι παραμένουν σε αναστολή έως 31/12/2022.
«Αν τα δεδομένα της πανδημίας μπορούν να το επιτρέψουν, μπορούν να παρθούν αποφάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή, αποτυπωμένη βούληση είναι ότι έως 31/12 θα είναι «εκτός» συστήματος και σε αυτό νομίζω η πολιτεία έχει τοποθετηθεί με την ψήφιση του αντίστοιχου νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι η απόφαση των εν λόγω υγειονομικών να παραμένουν ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοϊού, είναι μια επιλογή που είναι λανθασμένη και που δεν συνάδει καθόλου με άτομο που θέλει να υπηρετεί την υγεία.
Δεν υπάρχει κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα μας
Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά στην Αγγλία. Εξήγησε ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στο εξωτερικό, χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχεση σε παιδιά ηλικιών από 3 έως 5.
Στη χώρα μας δεν έχει βρεθεί κρούσμα ωστόσο βρισκόμαστε σε αυξημένη επιφυλακή.
«Πάντα είμαστε επιφυλακτικοί με τα στοιχεία που δίνει η Κίνα»
Σχετικά με το πρωτοφανούς σκληρότητας lockdown στη Σαγκάη, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από τη μετάλλαξη Όμικρον, «απλά η Κίνα θέλει να ακολουθεί μια πολιτική ‘’μηδενικού Covid’’».
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «από εκεί και πέρα, πάντα είμαστε επιφυλακτικοί στα στοιχεία τα οποία δίνονται από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά δεν έχουμε κάποια ένδειξη για να μας ανησυχεί συγκριτικά με την υπάρχουσα μετάλλαξη της όμικρον».
Δεν ανησυχούμε για το Πάσχα
Για το Πάσχα τόνισε ότι ακόμη και εάν υπάρξει μια αύξηση των δεικτών λόγω συγχρωτισμού, δεν είναι κάτι που ανησυχεί την κυβέρνηση. Απέρριψε τις επικρίσεις ότι η άρση μέτρων οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, λέγοντας ότι αποτελεί πολιτική πρακτική σε ολόκληρη την Ευρώπη.