Τα θεμέλια για το τακτικό, τουριστικό άνοιγμα της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Αθήνας προς την αγορά της Νότιας Κορέας θα τεθούν για πρώτη φορά, σε μια κορυφαίας σημασίας πολυήμερη ξενάγηση των υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλυτέρων τουριστικών οργανισμών μιας χώρας που βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας των πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη. Η επίσκεψη θα διαρκέσει από τις 23 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου και περιλαμβάνει τριήμερες ξεναγήσεις σε (κατά πρόγραμμα) Αθήνα, Ρόδο και Σαντορίνη. Το ζητούμενο για το τέλος των συζητήσεων είναι η δρομολόγηση της λήψης απόφασης τακτικής, απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών.
«H αγορά της Νοτίου Κορέας έχει μεγάλη δυναμική καθώς πριν την πανδημία κατέγραφε ετησίως και σταθερά 29 εκατομμύρια τουριστικές αναχωρήσεις εξωτερικού. Η Ελλάδα στα μάτια των Νοτιοκορεατών έχει αίγλη, διαθέτει μακραίωνη ιστορία την οποία επιθυμούν διακαώς να γνωρίσουν από κοντά και το μόνο που τους λείπει είναι η τακτική, απευθείας αεροπορική σύνδεση Σεούλ – Αθήνα – Σεούλ», εξήγησε μιλώντας στη «δημοκρατική» ο δρ. Μιχάλης Τοανόγλου, καθηγητής Hospitality & Tourism Management, στο Jeonju University της Νοτίου Κορέας. «Εδώ, όποιον κι αν ακούσεις ονειρεύεται να πάει στην Ελλάδα για διακοπές. Στις τουριστικές εκθέσεις εκδηλώνουν έντονα το ενδιαφέρον τους για τη χώρα μας, όμως πάντα έρχονται με το ερώτημα: … μα πώς θα πάμε;».
Μέχρι το έτος 2019 οι Νοτιοκορεάτες έφταναν στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης και παρά την τεθλασμένη αεροπορική οδό, το τουριστικό ρεύμα είχε φτάσει στο ύψος των 60.000 αφίξεων. Όμως, επειδή ο λαός αυτός είχε κατά το παρελθόν περάσει από μεγάλα προβλήματα και θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στον περίφημο “ξεχασμένο πόλεμο” 1950 – 1953 με τη Βόρειο Κορέα, ολόκληρος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα ασφάλειας.
Η Κωνσταντινούπολη ως hub είναι μια επιλογή του παρελθόντος, στην οποία όμως δεν μπορεί να στηριχθεί ολόκληρο το εύρος της ανάγκης για ταξίδια από την ανατολική Ασία προς την Ελλάδα. Απτό παράδειγμα αποτελεί η Κροατία, η οποία πέτυχε απευθείας σύνδεση με τη Σεούλ, παρότι στα μάτια των Νοτιοκορεατών δεν έχει την αίγλη της χώρας μας.
Γ. Χατζημάρκος: …να αυξήσουμε
το μερίδιό μας σε νέες αγορές
Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε από δύο πλευρές: Από τη μια ο Ροδίτης καθηγητής Μιχάλης Τοανόγλου με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας της Σεούλ και από την άλλη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Εργαζόμαστε συστηματικά για να ανοίξουμε νέες αγορές για τα νησιά μας και να δείξουμε τις δυνατότητες του Νοτίου Αιγαίου ως προορισμού», δήλωσε προς τη «δημοκρατική» ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και τόνισε, «υπηρετώντας αυτή τη στρατηγική, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενεί εκπροσώπους πέντε μεγάλων tour operators από τη Νότια Κορέα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στη Σεούλ και τον καθηγητή Μιχάλη Τοανόγλου. Κατά την επίσκεψή τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρουν οι προορισμοί μας και στη συνέχεια θα ακούσουμε όσα έχουν να μας προτείνουν. Ανοίγουμε νέους δρόμους για να αυξήσουμε το μερίδιό μας σε νέες αγορές και να διευρύνουμε τις προοπτικές τους. Δεν βρισκόμαστε τυχαία στην πρώτη θέση του ελληνικού Τουρισμού και δεν επαναπαυόμαστε. Η διατήρησή της έρχεται με συγκεκριμένο σχέδιο και συνεχή δουλειά”.
Οι τουριστικοί οργανισμοί που θα εκπροσωπηθούν είναι οι:
HANATOUR https://www.hanatour.com/
LOTTE TOUR http://www.lottetour.com/welcome
HΑNJIN TOUR http://www.hanjintour.kr/?ckattempt=1
MY REAL TRIP https://www.myrealtrip.com/
YELLOW BALOON https://www.ybtour.co.kr/
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναλάβει την στήριξη επταήμερης επίσκεψης στα νησιά Ρόδο και Σαντορίνη με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, επισκέψεων, ξεναγήσεων γευμάτων, διαμονής κλπ.
Εξ άλλου, μετά από σχετικό αίτημα της πρεσβείας, ανταποκρίθηκε θετικά ο Ε.Ο.Τ αναλαμβάνοντας την κάλυψη του κόστους του αεροπορικού ταξιδιού της αποστολής Σεούλ – Αθήνα – Σεούλ.
«Το ταξίδι θα διαρκέσει 10 ημέρες. Οι 7 θα αφιερωθούν στα νησιά μας και οι υπόλοιπες στην Αθήνα. Για την αξιοποίηση τριήμερης διαμονής της αποστολής στην Αθήνα/Αττική, η Περιφέρεια Αττικής και τα μέλη της Διεθνούς πρωτοβουλίας “Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας” με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Μουτούση, κατέστησαν εφικτό να προγραμματιστούν κάποιες σημαντικές θεσμικές συναντήσεις αλλά και επαγγελματικές επισκέψεις στην Αθήνα και την ευρύτερη Αττική. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η προσφορά και υποστήριξη του ξενοδοχειακού ομίλου Λασκαρίδη (Lampsa Hellenic Hotels S.A) ο οποίος προσφέρει την τριήμερη διαμονή της αποστολής στην Ρόδο στο ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort, αλλά και την παράθεση επίσημου γεύματος στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ξενάγηση στα ξενοδοχεία του ομίλου στην Αθήνα (Grande Bretagne και Athens Capital – MGallery Collection)», εξήγησε ο καθηγητής Μιχάλης Τοανόγλου.
Μέχρι σήμερα επικρατεί η αίσθηση ότι οι επισκέπτες της ανατολικής Ασίας επιλέγουν μόνο την ελληνική πρωτεύουσα, παραβλέποντας τις ομορφιές των νησιών. Ωστόσο, υπάρχουν τάσεις που πολύ γρήγορα γιγαντώνονται επειδή οι διαμορφωμένες συνθήκες επιτρέπουν μια τόσο ραγδαία εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει καθώς οι κοινωνίες είναι έτοιμες για κάτι καινούριο. Επειδή, δε, γι’ αυτό το καινούριο εκδηλώνεται πολύπλευρη προσμονή, συνήθως οι ελπίδες δεν διαψεύδονται. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν άπειρα ιστορικά παραδείγματα, και σε όλους τους χώρους (οικονομικοί, καλλιτεχνικοί, αισθητικοί), επιβεβαίωσης αυτής της συνθήκης. Άλλωστε, ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός διαχρονικά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους πάσης φύσης σχεδιαστές και υπό το πρίσμα αυτό οι Νοτιοκορεάτες, φημισμένοι για τις ιδέες τους στην τεχνολογία και την αυτοκινητοβιομηχανία, δεν αποκλείεται ν’ αναζητήσουν στη μυθολογία ή την ιστορία της Ρόδου τον δράκο που θα εμπνεύσει νέους κινητήρες ή τον ήλιο που θα αναζωογονήσει τα δημιουργικά τους κύτταρα.
https://www.dimokratiki.gr/19-05-2022/toyristiko-anoigma-rodoy-kai-santorinis-apeytheias-me-ti-seoyl/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.