Ένας μικρό χαμό ζήσαμε το τριήμερο της αργίας του Αγίου Πνεύματος στα social media, αναφορικά με το αν εν τέλει πρέπει ή όχι να τρώμε χταπόδια. Το αρχικό έναυσμα ενός νέου εθνικού διχασμού γύρω από το εάν είναι ηθικώς ορθόν να καταναλώνονται σαν φαγώσιμα τα συγκεκριμένα μαλάκια, δόθηκε από μια δήλωση του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Αλεξάντερ Πέιν, στην Καθημερινή, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι Έλληνες τρώμε χταπόδι. Έπειτα ακολούθησε ένα άρθρο γνώμης στην ίδια εφημερίδα του κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλου δημοσιογράφου, συγγραφέα και διευθυντή περιεχομένου στον οργανισμό διαΝΕΟσις. Ο δε τίτλος του κειμένου είναι πλέον ή εύγλωττος: «Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια», δικαιολογώντας την άποψή του με το γεγονός πως «είναι πανέξυπνα». Όλα αυτά, στάθηκαν αρκετά για να… δημιουργήσουν δυο «στρατούς», οι οποίοι μάχονται για το αν πρέπει ή όχι να καταναλώνουμε τα συμπαθέστατα αυτά μαλάκια Η δε τοποθέτηση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη και της συζύγου του Πρωθυπουργού στο… κίνημα # δεν τρώω χταπόδια, με αναπαραγωγή του άρθρου, έδωσε και …πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα. Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θέλει να φάει χταπόδι ή όχι. Σε αυτό δεν χωρά καμία διαπραγμάτευση. Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν αυτό που ονομάζουμε vegan διατροφή, αυτή δηλαδή που δεν περιλαμβάνει τίποτα ζωικό, όχι μόνο το κρέας, αλλά και όλα τα παράγωγα που προέρχονται από τα ζώα. Είναι μια επιλογή και είναι σεβαστή.Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο. Το μέτρο δεν είναι πλέον η ίδια η ζωή που αφαιρείται για να αποτελέσει τροφή, αλλά η ευφυία του ζώου. Σκεπτικό που μάλλον σε οδηγεί στον παραλογισμό, σύμφωνα με τον οποίο, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνουν εμβριθείς αναλύσεις για το αν πρέπει να τρώμε το χοιρινό. Τα γουρουνάκια, λένε οι καλά γνωρίζοντες, πως είναι πανέξυπνα. Η συζήτηση για τη βρώση ή όχι των χταποδιών με βάση την ευφυία τους είναι άλλη μία μόδα, ένα trend, μια ευκαιρία για χαβαλέ στα κοινωνικά δίκτυα, που τελικά καταλήγει σε μίσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολιτική αντιπαράθεση Δεν ακουμπάει και δεν επηρεάζει την πραγματική ζωή όσων δεν τρώνε χταπόδι όχι από άποψη, αλλά γιατί αγγίζει τα 20 ευρώ (κατεψυγμένο).
Δείκτες νοημοσύνης και άλλοι παραλογισμοί
Από:
news room
Σχετικά
- Νικητιάδης από Βιέννη στον ΟΑΣΕ: Ευθύνη των πολιτικών η ορθή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και όχι των εταιριών Τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)…
- Νίκος Παραγιός: «Ασφαλής διάγνωση από τον “Ευαγγελισμό” μέχρι την Κάρπαθο από όπου κατάγομαι, μέσω τεχνητής νοημοσύνης» Ο διακεκριμένος καθηγητής Μαθηματικών στη σχολή μηχανικών του Πανεπιστημίου Paris-Saclay και ιδρυτής,…
- ΣΔΞΔ: Σεμινάριο - Διαπραγματεύσεις στον Ξενοδοχειακό Κλάδο – Ο Ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πρόγραμμα Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, διοργανώνουν στις 16…
- Ν. Σαντορινιός: «Πρωταθλήτρια» σε ακρίβεια και σκληρούς δείκτες πανδημίας η Ελλάδα» Παρατίθενται αποσπάσματα από την συνέντευξη του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας &…