Ειδήσεις

Τελετή Λήξης 19ης Συνόδου της Ροδιακής Ακαδημίας του Δικαίου της Θάλασσας

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου έληξαν οι εργασίες της 19ης Συνόδου της Ροδιακής Ακαδημίας του Δικαίου της Θάλασσας, που διοργανώνει στη Ρόδο, από το 1996, το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου σε συνεργασία με τα ιδρύματα: Κέντρο του Δικαίου της Θάλασσας (Center for Oceans Law and Policy), Βιρτζίνια Η.Π.Α., Ινστιτούτο Max-Planck για Συγκριτικό Δημόσιο Δίκαιο και Διεθνές Δίκαιο (Max-Planck-Institut für ausländisches öffentliches Recht und Völkerrecht), Χαϊδελβέργη Γερμανίας, Ολλανδικό Ινστιτούτο του Δικαίου της Θάλασσας (Netherlands Institute for the Law of the Sea), Ουτρέχτη Ολλανδίας, Ινστιτούτο του Δικαίου της Θάλασσας (Law of the Sea Institute of Iceland), Ρέικιαβικ Ισλανδία και Κέντρο Διεθνούς Δικαίου (Centre for International Law), Σιγκαπούρη. Στην τελετή παρευρέθηκαν και απηύθηναν χαιρετισμό οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Υψηλάντης και Γάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηδιάκος καθώς και η αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα. Λή Μηναϊδη.
 Στη Ροδιακή Ακαδημία 2014 φοίτησαν 53 φοιτητές από 37 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Φιλιππίνες, Κορέα, Γκάνα, Ισλανδία, Βραζιλία, Μονακό, Ισπανία, Κίνα, Πορτογαλία, Τιμόρ-Λέστε, Γαλλία, Γερμανία, Κόστα Ρίκα, Αγγλία, Καμπότζη, Νιγηρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Τόγκα, Παλαιστίνη, Αργεντινή, Ιταλία, Μικρονησία, Ισραήλ, Μπαχάμες, Σεϋχέλλες, Τζαμάικα, Ρωσία, Η.Π.Α., Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία, Βιετνάμ και Εκουαδόρ), στο σύνολό τους διπλωμάτες, υπάλληλοι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες και δίδαξαν, μεταξύ των άλλων, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας Rüdiger Wolfrum (Γερμανία), οι δικαστές Jin-Hyun Paik (Κορέα), Albert Hoffmann (Ν. Αφρική) Vladimir Golitsyn (Ρωσία) και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ρούκουνας.

Κλείνοντας τη τελετή λήξης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αιγαίου, κ.. Ν. Σκούρτος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες των συνεργαζομένων  στη διοργάνωση της Ροδιακής Ακαδημίας Ινστιτούτων προς όλους όσους στήριξαν και φέτος την προσπάθεια αυτή και συνέβαλαν στην επιτυχία της: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προσφορά στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ημερήσιας εκδρομής στη Σύμη, το Δήμο Ρόδου και τον ΠΡΟΤΟΥΡ, το Υπουργείο Πολιτισμού για την χορήγηση ελεύθερης εισόδου στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα στην Ακρόπολη της Λίνδου καθώς και για την παραχώρηση της αυλής του Καστέλου για την τελετή λήξης, τον Διευθυντή του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου κ. Ανδρέα Σιούλα για τη φιλοξενία των μαθημάτων της Ροδιακής Ακαδημίας σε αίθουσα διδασκαλίας του Ενυδρείου, και, τέλος, τον κ. Αντώνη Καμπουράκη για την άψογη, όπως πάντα, φιλοξενία της Ροδιακής Ακαδημίας στο ξενοδοχείο Mediterranean και την προσφορά επίσημου δείπνου με ελληνική μουσική και ελληνικούς χορούς στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Tέλος, ο διευθυντής του Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στο Ινστιτούτο του Προέδρου της Κίνας καθώς και του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει το Ινστιτούτο για συνεργασία με σημαντικά ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κίνας με αφορμή την ανακήρυξη του 2015 ως έτους συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας για τη θάλασσα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου