«Δεν επαρκούν οι “κόκκινες γραμμές” του ενός κόμματος. Χρειάζεται μέτωπο ¨μπετόν¨ για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές»
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ήταν καλεσμένος πρωινή εκπομπή του Mega «MegaΣαββατοκύριακο».
Μιλώντας για την υποψηφιότητά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Δωδεκάνησα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να βοηθήσουμε την περιοχή μας αφού είμαστε ανεξάρτητοι από αυτό που λέγεται, «κατ’ επάγγελμα πολιτικοί». Τα Δωδεκάνησα έχουν 4 νοσοκομεία, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Βεβαίως υπάρχουν τα προβλήματα των μικρών νησιών που είναι απομονωμένα, όπου υπάρχει ένας γιατρός, όπου αρρωσταίνει ή φεύγει ο γιατρός και εκεί αμέσως δημιουργείται πρόβλημα. Όταν κάποιος έχει κάνει μια σταδιοδρομία και μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, οφείλει να το κάνει. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, ο τόπος χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους».
Σε ερώτηση για την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να πάρει την τρίτη θέση ο κ. Κρεμαστινός απάντησε : «Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι το τρίτο κόμμα πρέπει να έχει ομοιογένεια. Γιατί αν δεν έχει, δεν θα μπορεί να στηρίξει μία κυβέρνηση όταν ο ένας κοιτά δεξιά και ο άλλος αριστερά… Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι σε δύσκολες στιγμές στήριξε μία πολιτική η οποία δεν ήταν η πολιτική του προγράμματός του», ενώ σε άλλη ερώτηση που του τέθηκε αν το ΠΑΣΟΚ ήταν η «ουρά» της κυβέρνησης δήλωσε : «Δεν είναι η «ουρά», είναι ένα μεγάλο ιστορικό κόμμα. Αν το 2012, ερχόταν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα το στήριζε, δηλαδή αν έκανε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ήταν πάλι «ουρά»;» και συνέχισε: «Και τώρα αν ο Ελληνικός λαός δώσει την ίδια εντολή, θα πάρει την ίδια απόφαση, δεν είναι… δίδυμο με τη Νέα Δημοκρατία, θα στηρίξει μία κυβέρνηση και βάζει τα «βέτο» του, όπου μπορεί, και περνά γραμμές του προγράμματός του και αποτρέπει κατά τη γνώμη του… υπερβολές».
Το ΚΙΔΗΣΟ μπορεί να στερήσει την τρίτη θέση από το ΠΑΣΟΚ; ρωτήθηκε ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος απάντησε ως εξής: «Θεωρητικά μπορεί να συμβεί. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου, οι όποιες διαφορές να λύνονταν μετά τις εκλογές. Το υποστήριξα και δημόσια και κατ’ ιδίαν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη. Αλλά όταν έγινε πρωθυπουργός δεν υπέδειξε διάδοχο και οι διάφοροι του έλεγαν να αποδοκιμάσει ενέργειες του τότε πρωθυπουργού. Αυτός όμως έλεγε «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ».
Τέλος σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές και τις «κόκκινες γραμμές» δήλωσε: «Όταν πηγαίνουμε να κάνουμε διαπραγμάτευση με κόκκινες γραμμές, οι δανειστές ξέρουν ότι πίσω από την κυβέρνηση υπάρχει μία αντιπολίτευση. Και όταν ο διαπραγματευόμενος ξέρει ότι μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση μπορεί πολύ εύκολα να την οδηγήσει σε αδιέξοδο και να προκαλέσει ανατροπή της. Όταν όμως υπάρχει ένας διάλογος με ένα μέτωπο… «μπετόν», συμμετέχει δηλαδή και η αξιωματική αντιπολίτευση, είμαστε πιο δυνατοί».