Mε απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλαν στo πλαίσιo αιτήσεώς τους, για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων, εις βάρος Ροδίτη συνεταίρου τους, ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης και δύο κάτοικοι Βέροιας, για την έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα απαγορεύει την μεταβολή της περιουσιακής του κατάστασης.
Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», η ένδικη διαφορά είναι μεταξύ των ιδιοκτητών ενός εκ των πιο εντυπωσιακών επενδύσεων στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί της Ρόδου.
Οι τελευταίοι 3 έχουν αιτηθεί την συντηρητική κατάσχεση κάθε ακίνητης και κινητής περιουσίας του τελευταίου μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα διατάσσεται η απαγόρευση κάθε πράξεως εκποιήσεως κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ροδίτη, ακόμη και δικαιωμάτων του εις χείρας τρίτου ή επικουρικώς, να απαγορευθεί η μεταβολή της νομικής καταστάσεως των περιουσιακών του στοιχείων μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων.
Προσδιόρισε την συζήτηση της αιτήσεώς τους για την 26η Φεβρουαρίου 2018.
Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης είχε προσφύγει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ζητώντας να αναγνωριστεί δικαστικώς η προσβολή της προσωπικότητάς του, που επικαλείται ότι του προκάλεσαν οι εναγόμενοι δια πλαστογραφίας και να υποχρεωθούν να τον αποζημιώσουν με το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Οι εναγόμενοι, όπως υποστηρίζει, ισχυρίζονται ότι υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους Ρύθμισης Σχέσεων Συνεταίρων Αφανούς Εταιρείας-Αναγνώριση Χρέους, με το οποίο αναγνωρίζει οφειλή προς τη δευτέρα και τρίτο των εναγομένων, ποσού ύψους 132.455 ευρώ.
Και την υπογραφή του συμφωνητικού αυτού δεν αποδέχεται και προσβάλλει ως πλαστή ο ενάγων.
Οι αντίδικοι του αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδει και υποστηρίζουν ότι δαπανήθηκαν συνολικά 886.150 ευρώ για την κατασκευή πολυχώρου διασκέδασης, ότι συνεισφέρανε με το αναλογούν σε εκείνους ποσό του εταιρικού κεφαλαίου με την ολοκλήρωση της επένδυσης και ότι για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αμφισβητήσεως της υπογραφής του βεβαίωσαν αυτό σε ΚΕΠ.
Διατείνονται ότι ο ντόπιος συνέταιρός τους δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του έναντι προμηθευτών για την κατασκευή του έργου και ότι τους οφείλει 510.485 ευρώ.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι η αγωγή του είναι προδήλως αβάσιμη και ότι έγινε για να μην αναλάβει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Τους τρεις μετόχους εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής και τον Ροδίτη οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Κώστας Διακονής.