Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, κρίθηκε αθώα συκοφαντικής δυσφήμισης, μια Αγγλίδα συγγραφέας, που εξέδωσε βιβλίο κατά την παραµονή της στη Χάλκη, το έτος 2009, στο οποίο υποστηρίζει ότι «εγίνοντο όργια σε µοναστήρι»
Η Αγγλίδα, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, ότι στο βιβλίο αναφέρονται φανταστικά περιστατικά που εμπνεύστηκε από τις εντυπώσεις ή εμπειρίες που συνδέονται με την πρώιμη περίοδο της ζωής της στην Ελλάδα.
Η δίωξη σε βάρος της κινήθηκε µετά από µήνυση 8 κατοίκων του νησιού κατά της ίδιας και της εκδότριας εταιρείας.
Όπως εξέθεσαν στη µήνυση τους, πληροφορήθηκαν από τρίτους ότι η κατηγορούµενη είχε εκδώσει βιβλίο µε τίτλο «Greek Expectations» στο οποίο αναφέρεται «άκρως δυσφηµιστικά, µειωτικά, προσβλητικά και ψευδή για το πρόσωπό τους, τα οποία προσβάλλουν βάναυσα την τιµή και υπόληψή τους».
Η συγγραφέας έγραψε, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο ότι ενώ ο ιερέας στο μοναστήρι τελούσε την Θεία Λειτουργία, σε κελί πίσω από αυτό, ήταν δυο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν µια σειρά από νεαρούς άνδρες για στοµατικό έρωτα!
Η συγγραφέας ανέφερε στο ίδιο κεφάλαιο του βιβλίου ότι επρόκειτο για τις κόρες του επιστάτη του μοναστηριού που είχαν χρησιµοποιηθεί από τον πατέρα τους από την πρώιµη ηλικία και εποµένως δεν σκέφτηκαν τίποτα παρά να βοηθήσουν στην εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης των νεαρών…
Η ίδια υποστήριξε, ότι το έτος 2008, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο νησί, έγραψε ένα βιβλίο, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2008, στο οποίο αναφέρονται φανταστικά περιστατικά που εμπνεύστηκε από τις εντυπώσεις ή εμπειρίες που συνδέονται με την πρώιμη περίοδο της ζωής της στην Ελλάδα.
Υποστήριξε ακόμη ότι τα αναφερόμενα στο βιβλίο της φανταστικά περιστατικά επικεντρώνονται σε 3 φανταστικούς τόπους οι οποίοι αναφέρονται με φανταστικές ονομασίες και δεν αποκαλύπτεται ποιος τόπος είναι ο καθένας.
Αμέσως μόλις ανέθεσε στην εκδοτική εταιρεία να προβεί στη έκδοση του βιβλίου της, προέβη σε αναθεώρηση του, κατά την οποίαν διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο μέρος του βιβλίου, ήτοι η δεύτερη παράγραφος της σελίδας 187, όπως αυτή συνεχίζεται στη σελίδα 188, θα μπορούσε να παρερμηνευτεί από κάποιους αναγνώστες και προέβη με διορθωτικό υγρό στη διόρθωση της 10ης γραμμής της πρώτης παραγράφου της σελίδας 188 του βιβλίου, σε όλα τα βιβλία που είχε στην κατοχή της, αφαιρώντας την ιδιότητα των αναφερόμενων στο συγκεκριμένο μέρος του βιβλίου γυναικών ως θυγατέρων του επιστάτη του μοναστηριού.
Ισχυρίστηκε ότι με αυτό τον τρόπο δεν αναφέρεται καμία ιδιότητα των κοριτσιών και ξεκαθαρίζεται ότι επρόκειτο για διαδόσεις.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το βιβλίο δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει, αφού πρόλαβε και ειδοποίησε την εκδοτική εταιρεία ώστε να προβεί και εκείνη στη διόρθωση όσων βιβλίων είχε εκτυπώσει με διορθωτικό υγρό στα προαναφερόμενα σημεία.
Υποστήριξε μάλιστα ότι το βιβλίο με την αρχική του μορφή δεν κυκλοφόρησε ποτέ και ισχυρίζεται ότι οι μηνυτές προέβησαν στην αφαίρεση του διορθωτικού από τα συγκεκριμένα σημεία ώστε να διαπιστώσουν ποια ήταν η αρχική μορφή του κειμένου.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε καταθέσει στην εκδοτική εταιρεία μία πιο εκτεταμένη αναθεώρηση του βιβλίου έχοντας αφαιρέσει εντελώς τη συγκεκριμένη παράγραφο, καθώς και τις προηγούμενες και επόμενες αυτής.
Η τελευταία αυτή έκδοση, την οποίαν και προσκόμισε, κυκλοφόρησε το 2010.
Υποστήριξε ακόμα ότι δε εγνώριζε ότι οι μηνύτριες ήταν κόρες του επιστάτη και ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με το μοναστήρι. Ούτε εγνώριζε ποιος ήταν ο επιστάτης του μοναστηριού. Πέραν αυτού, πουθενά δεν αναφέρει, όπως ισχυρίστηκε, ότι τα συγκεκριμένα φανταστικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε συγκεκριμένο νησί.
Σημειώνεται ότι η ίδια υπόθεση θα απασχολήσει και τα πολιτικά δικαστήρια. Για την 9η Φεβρουαρίου 2017 έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένα, μετά από αναβολή, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η αγωγή που υπέβαλαν 8 κάτοικοι της Χάλκης, με την οποία διεκδικούν 100.000 ευρώ έκαστος από την Αγγλίδα συγγραφέα.
Οι ενάγοντες εξέθεσαν συγκεκριμένα ότι εδέχοντο δεκάδες τηλεφωνήματα, συγγενών, φίλων και άλλων πολιτών τόσο της Ρόδου, όσο και άλλων περιοχών της χώρας και του εξωτερικού και αναγκάζοντο να εξηγούν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τις ψευδείς, ατεκμηρίωτες, άδικες και απρόκλητες σαθρές αυτές, κατηγορίες και αναφορές εναντίον τους, τις οποίες κανένας μέχρι σήμερα δεν μπορεί να κατανοήσει και να εξηγήσει, παρά μόνο ότι απώτερο αποκλειστικό σκοπό είχαν τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό της Αγγλίδας, λόγω του εξαιρετικού και αυξημένου ενδιαφέροντος, που θα παρουσίαζε το εν λόγω βιβλίο εκ της ειδικότερης αυτής ψευδούς και συκοφαντικής αναφοράς στα πρόσωπά τους σε συνδυασμό με την άμεση σύνδεση της οικογενείας τους με το Μοναστήρι.
Την Αγγλίδα εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και τους ενάγοντες, που αποβλήθηκαν από πολιτική αγωγή στην ποινική δίκη, οι δικηγόροι κ.κ. Καζ. Καζουλάκης και Μ. Σταυροπούλου.
https://www.dimokratiki.gr/20-02-2016/athoothike-se-deftero-vathmo-anglida-singrafeas-gia-ta-orgia-se-monastiri/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.