Υπόθεση χρηματιστηριακής απάτης «μαμούθ», που συγκλόνισε λόγω του οικονομικού της μεγέθους και της μεθόδευσης που υπήρξε, το νησί της Ρόδου από το έτος 2000, οδηγείται στο αρχείο με τις 5 δικογραφίες, που εκκρεμούν εις βάρος του καταζητούμενου με 3 διεθνή εντάλματα σύλληψης χρηματιστή στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, να τίθενται στο αρχείο λόγω παραγραφής.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», «φρένο» στην έκδοση στις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου του διαβόητου καταζητούμενου με διεθνή εντάλματα σύλληψης για χρηματιστηριακή απάτη, είχαν θέσει οι αρχές της Νορβηγίας.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο 59χρονος σήμερα, καταζητούμενος χρηματιστής, νόμιμος εκπρόσωπος της «Εψιλον ΑΕΛΔΕ», εντοπίστηκε τον Μάρτιο του 2012 στη Νορβηγία και συνελήφθη δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Interpol, που εκκρεμεί σε βάρος του.
Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, που απέστειλε τον ίδιο μήνα τρία αιτήματα για την έκδοσή του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές της Νορβηγίας απέρριψαν τα αιτήματα για την έκδοσή του το έτος 2016 με το αιτιολογικό ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται διώκονται στην συγκεκριμένη χώρα σε βαθμό πλημμελήματος.
Η έρευνα γύρω από την δραστηριότητα της ως άνω ΑΕΛΔΕ και του καταζητούμενου, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2000, όταν υποβλήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αίτηση για να κηρυχθεί σε πτώχευση η εταιρεία του, που συνοδεύτηκε στο διάστημα εκείνο από δημοσιεύματα, που τον εμφάνιζαν ως θύμα τοκογλύφων.
Η υπόθεση προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις μετά την υποβολή μηνύσεων από επενδυτές αλλά και την διαπίστωση ότι ενώ είχε εκδοθεί διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα είχε κατορθώσει να διαφύγει στο διάστημα, που οι μηνύσεις και οι καταγγελίες σε βάρος του, διαδέχονταν η μία την άλλη.
Είχε καταγγελθεί συγκεκριμένα ότι ιδιοποιήθηκε τεράστια ποσά από επενδυτές, που του τα είχαν εμπιστευθεί για να αγοράζει για λογαριασμό τους και να παίζει στο Χρηματιστήριο, αλλά σε δικούς του κωδικούς αριθμούς ή μέσω διαφόρων εταιρειών.
Πέραν των μηνύσεων για απάτη από επενδυτές, εκδόθηκαν διαταγές πληρωμής σε βάρος του από επιταγές, ενώ δικογραφίες σχηματίστηκαν και από το Ελληνικό Δημόσιο για οφειλές ύψους 2 εκατ. ευρώ, που φέρεται να άφησε μέσω της εταιρείας του.
Το 2013 με απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειδικείο Ρόδου έπαυσε λόγω παραγραφής και η ποινική δίωξη για χρέη στο δημόσιο σε βάρος του καταζητούμενου.
Η εταιρεία του περιλαμβάνεται μεταξύ των 6.000 εταιρειών με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ.
Οι οφειλές του προς το δημόσιο σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ανέρχονται στα 2.004.396,97 ευρώ.
Η δίκη αφορούσε οφειλή ύψους 531.415,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων, που προέρχεται από πρόστιμο για λήψη εικονικών τιμολογίων που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2006.