Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου-Βενετόκλειο συμμετείχε στο 4ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα της Ιταλίας στις 6-10 Μαρτίου 2025. Το σχολείο μας έλαβε μέρος στη θεματική «Πολιτισμός» και το θέμα της εργασίας μας ήταν: «Οι 5 πιο ιδιαίτερες γέφυρες της Βενετίας». Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην εργασία επισκέφτηκαν τις συγκεκριμένες γέφυρες και ήρθαν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Βενετίας, γνώρισαν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των γεφυριών και θαύμασαν τις ομορφιές αυτής της τόσο ξεχωριστής πόλης. Στην ξενάγηση που ακολούθησε, ενημερώθηκαν για τη μακραίωνη ιστορία της, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων, παρακολούθησαν επίδειξη επεξεργασίας γυαλιού, χαρακτηριστικό δείγμα βενετσιάνικου πολιτισμού και επισκέφθηκαν την ελληνική συνοικία με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου. Η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής του Βένετο ολοκληρώθηκε με τις επισκέψεις στις γειτονικές πόλεις, Μπολόνια, Φεράρα, Βιτσέντσα και Βερόνα.
Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή μας στο συνέδριο απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους διοργανωτές και το κοινό του συνεδρίου.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς για την αμέριστη στήριξή τους.