- Προβληματική καθίσταται πλέον η λειτουργία της Οργάνωσης
Έντονη δυσαρέσκεια κυριαρχεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, με συνέπεια να μην υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση σε πολλά ζητήματα, αφού οι εσωτερικές τριβές, δημιουργούν κλίμα διχόνοιας.
Αυτό καταγράφηκε ξεκάθαρα και κατά την πρόσφατη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στο ξενοδοχείο “Ρόδος Παλάς” με συντονιστή τον βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός η Συνδιάσκεψη χαρακτηρίστηκε “φιάσκο”, αφού η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη και αφετέρου, καταγράφηκαν οι νέες… τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο εσωκομματικό πεδίο, με πολλά και ανοιχτά μέτωπα ένθεν κακείθεν.
Παρά την μεγάλη εκλογική ήττα, η Νέα Δημοκρατία θέλει να επαίρεται ότι στα Δωδεκάνησα πήγε πολύ καλά, δεδομένου ότι συγκράτησε τα ποσοστά της και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2012 στο ύψος του 33% περίπου, με σημειωθείσα την κατακόρυφη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τρεις έδρες.
Την ίδια ώρα και ενώ η Ν.Δ. έμεινε με έναν βουλευτή, τον κ. Μάνο Κόνσολα, οι άλλοι διεκδικητές φέρονται σφόδρα δυσαρεστημένοι από την δραστηριότητα της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.
Ο κ. Βασίλης Υψηλάντης για παράδειγμα έχει εκφράσει με δημόσιες δηλώσεις του την έντονη δυσαρέσκειά του για την λειτουργία της ΝΟΔΕ, ενώ πρόσφατα επανέφερε το θέμα κατά την διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης κατά την τοποθέτησή του, στηλιτεύοντας και το γεγονός της μικρής συμμετοχής των στελεχών (σχετικά έγραψε η «δ»).
Από την άλλη ο τρίτος κατά σειρά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς, έκανε φανερή την δική του δυσαρέσκεια με το να επιλέξει να μην παραβρεθεί στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη –ενώ είχε μεταβεί στην Κω για ανάλογη εκδήλωση με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στηρίζοντας την τοπική επιτροπή. Άλλες πληροφορίες, ήθελαν τον κ. Παππά να έδωσε ‘σήμα’ στους συνεργάτες και υποστηρικτές του, να μην παραβρεθούν στη Συνδιάσκεψη –πράγμα που κατέστη σαφές από την απουσία στελεχών από περιοχές, όπως τ’ Αφάντου και οι Καλυθιές, όπου έχει αρκετή επιρροή.
Στο μεταξύ, οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ.κ. Στράτος Καρίκης και Χατζής Χατζηευθυμίου, έχουν εκδηλώσει δημοσίως την αντίθεσή τους προς την ηγεσία της ΝΟΔΕ και της Περιφερειακής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν εφεξής σε καμία κομματική διαδικασία και εκδηλώνοντας εμπράκτως την διαφωνία τους για ό,τι προηγήθηκε κατά τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Από την άλλη πλευρά, πολλά παλαιά στελέχη της Ν.Δ. στη Ρόδο αρνούνται να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις ή άλλες διαδικασίες, εκφράζοντας την έντονη απογοήτευσή τους για το τι μέλλει γενέσθαι.
Με όλα αυτά τα μέτωπα ανοιχτά και με στελέχη της Ν.Δ. να κατηγορούνται ευθέως για συμμετοχή τους στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, η Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να βαδίσει σε μια πορεία αμφίβολη.
Ενώ η ίδια η Συγγρού τηρεί στάση αναμονής, λόγω των σοβαρών εξελίξεων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς έχει προσδιορίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες με την διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης και την παράλληλη διεύρυνση των κομματικών οργανώσεων, η λειτουργία της Ν.Δ. τοπικά, παραμένει προβληματική.
Η έλλειψη ενδιαφέροντος και συμμετοχής, αντανακλούν την δυσαρέσκεια και την διχόνοια που έχει ξεσπάσει στην παράταξη.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται και προβληματίζονται εντόνως για την πορεία της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα με δεδομένα αυτά τα προβλήματα ενώ έχουν απέναντί τους έναν ενισχυμένο ΣΥΡΙΖΑ και ένα πολύ αδύναμο ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί πάντως, ότι στελέχη και από άλλα νησιά εξέφρασαν δυσαρέσκεια για έλλειψη συνεννόησης καθώς και έλλειψη λειτουργίας των τοπικών επιτροπών.
Οι δυαρεστημένοι να πάνε στους ΑΝΕΛ!!!