Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρες 5-9μμ στην Αίθουσα «Simone de Beauvoir» στο Κτήριο 7ης Μαρτίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Τα Προγράμματα Σπουδών Λογοτεχνίας (Π.Σ.Λ.) σε Ελλάδα και Κύπρο: από τη Θεωρία στην Πράξη”, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων, κ. Καλαούζη Κωνσταντίνα και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διά της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου σε θέματα δια βίου μάθησης και Προέδρου του ΚΕΚ «Γεννηματάς», κυρίας Χαρίκλειας Γιασιράνη.
Η προσκεκλημένη πανεπιστημιακός, κ. Αφροδίτη Αθανασοπούλου, με πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις διδασκαλίας, ασκήσεις δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης, με αναφορά στα αναλυτικά προγράμματα και τα διδακτικά εγχειρίδια της Κύπρου και κυρίως με τον ενθουσιώδη και συνάμα χειμαρρώδη λόγο και την παραστατική της παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.
Επίσης, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου παρουσιάστηκε το νέο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού “Ηριννα” που εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ρόδου και συγκεκριμένα την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κα Ελπίδα Ατσίδη για την αγορά αντιτύπων του 6ου τεύχους του περιοδικού για τις βιβλιοθήκες των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου.
Θερμές ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται στον κο Αντώνη Καμπουράκη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Rodos Palace για τη χορηγία της διαμονής των φιλοξενουμένων. Ευχαριστίες οφείλονται, ακόμα, στον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κύριο Ιωάννη Σεϊμένη για την παραχώρηση χρήσης της αίθουσας της Σχολής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται, τέλος στη Γραμματέα της Σχολής κα Μίκα Κούρου, στους εργαζόμενους του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στους υπόλοιπους διοικητικούς υπαλλήλους της Σχολής, που παρά τον φόρτο των εργασιακών τους υποχρεώσεων υποστήριξαν ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του σεμιναρίου.
Ηλεκτρονικό υλικό για τα ζητήματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θα σταλεί στα σχολεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του θέματος, υπάρχει η πρόθεση να συνεχιστεί η παρουσίασή του στα πλαίσια ενός ακόμα σεμιναρίου και με άλλους προσκεκλημένους ομιλητές.