Ρεπορτάζ

Η ΔΕΥΑΡ συνεχίζει να στέλλει “φουσκωμένους” λογαριασμούς! Συνεχίζονται τα προβλήματα λειψυδρίας

Εμβρόντητο έμεινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Καλαβάρδα, όταν άνοιξαν τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΡ και είδαν ότι καλούνται να πληρώσουν 4.942,32 ευρώ για νερό!!!
Το τιμολόγιο, αφορά στη χρήση της περιόδου από 27/12/2013 έως 29/12/2016 και πρόκειται για οίκημα που βρίσκεται 2 χλμ έξω από τα Καλαβάρδα.
Όπως καταγγέλθηκε στην «δημοκρατική», πέρα από το εξωφρενικό ποσό των 4.942,32 ευρώ, που καλούνται να πληρώσουν οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες (79 ετών), έφτασαν και σε άλλα σπίτια της περιοχής φουσκωμένοι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να είναι στα όρια της απελπισίας, αφού όπως λένε, δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης του ποσού, ακόμα και με διακανονισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο λογαριασμό, η αξία του νερού φτάνει στα 1.422 ευρώ για την τριετία, ποσό το οποίο είναι αποδεκτό από τους ιδιοκτήτες, καθώς μέχρι πριν από 1,5 χρόνο, το συγκεκριμένο οίκημα λειτουργούσε ως πανσιόν.
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στο ηλικιωμένο ζευγάρι, είναι οι υπόλοιπες χρεώσεις καθώς το πάγιο τέλος φτάνει τα 720 ευρώ, το τέλος έργων τα 1.137 ευρώ και το τέλος υπονόμων τα 284 ευρώ, για ένα οίκημα, που όπως ειπώθηκε στην «δ», είναι δύο χιλιόμετρα εκτός του οικισμού και στα τελευταία χρόνια κανένα έργο δεν είδαν να εκτελείται έξω ή κοντά στο σπίτι τους.
Μάλιστα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι και πέρυσι που είχαν αποσταλεί φουσκωμένοι λογαριασμοί και στην συγκεκριμένη περιοχή, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από αρμόδιους παράγοντες της ΔΕΥΑΡ ότι θα αποσυρθούν τα τιμολόγια για να γίνουν διορθώσεις, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, πολλά από τα νέα τιμολόγια είναι εξωφρενικά και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν.Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, πριν από περίπου έναν χρόνο, εστάλη τιμολόγιο της ΔΕΥΑΡ ύψους 460 ευρώ για σπίτι στην ίδια περιοχή το οποίο είναι κλειστό και έπειτα από συνεννόηση με την ΔΕΥΑΡ, καταβλήθηκε ένα μικρό ποσό μέχρι να εκδοθεί ο νέος διορθωμένος λογαριασμός, που ακόμα δεν έχει αποσταλεί στους ιδοκτήτες.

Σοβαρά προβλήματα
με το νερό
Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη νερού σε πολλές περιοχές της Ρόδου, όπου είτε διακόπτεται η υδροδότηση είτε τρέχει με το σταγονόμετρο από τις βρύσες σπιτιών και επιχειρήσεων.
Αγανακτισμένοι κάτοικοι των Κολυμπίων επικοινώνησαν με την «δ», προκειμένου να απευθύνουν έκκληση προς τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΡ να διασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση της περιοχής, αφού η πίεση του νερού είναι σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν κάτοικοι και επισκέπτες.Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στην Ιαλυσό και ειδικά στην περιοχή Κανδυλί, όπου η κατάσταση με την υδροδότηση είναι τραγική φέρνοντάς στα όρια τους, τους κατοίκους. Χωρίς νερό ήταν χθες και το Πλημμύρι, ενώ στο «κόκκινο» είναι πλέον πολλές τουριστικές περιοχές της Ρόδου, λόγω της αυξημένης ζήτησης και των υψηλών θερμοκρασιών.
Όπως ανέφεραν στην «δημοκρατική» παράγοντες της ΔΕΥΑΡ, αν δεν λειτουργήσει άμεσα το Φράγμα του Γαδουρά, η κατάσταση θα βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, αφού αυτό αποτελεί την μόνη λύση για να «ξεδιψάσει» η Ρόδος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.
Επί του παρόντος και μέχρι να βρεθεί λύση με το Φράγμα του Γαδουρά, η ΔΕΥΑΡ έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση για την ομαλή υδροδότηση της Ρόδου την λειτουργία όλων των υποδομών από την μια άκρη του νησιού ως την άλλη γι αυτό και τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να αξιοποιηθεί ακόμα και η τελευταία σταγόνα νερού ενώ επισημαίνεται θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν υπάρχει επάρκεια νερού και είναι απαραίτητο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο συνετή χρήση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με την συμμετοχή και του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Αλ. Μανωλάκη, για το Φράγμα του Γαδουρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου